Deprem felaketinin ardından mutlulukları fotoğraflarda kaldı

Van’ın Başkale İlçesinde 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Ve Yüzlerce Yapının Yıkıldığı Depremden Geriye Harabeye Dönen Evlerin Duvarlarındaki Mutluluk Fotoğrafları Kaldı.

Van Haberleri 26.02.2020 09:40:33 0
Deprem felaketinin ardından mutlulukları fotoğraflarda kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2020 09:40

Van’ın Başkale ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce yapının yıkıldığı depremden geriye, harabeye dönen evlerin duvarlarındaki mutluluk fotoğrafları kaldı.

İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde Başkale ilçesinin Özpınar, Güvendik, Kaşkul, Gelenler ve Böğrüpek mahalleleri büyük hasar gördü. Depremde 9 kişi hayatını kaybederken 66 kişinin de yaralandığı mahallelerde yaralar sarılmaya devam ediyor. En fazla can kaybının yaşandığı yaklaşık 120 haneli Özpınar Mahallesi’nde ise yıkılmayan birkaç ev kaldı. Arslan ailesinin duvarları yerle bir olan evinin duvarında ise mutlu günlerine ait fotoğraflar kaldı. Beyaz gelinliği ve damatlığıyla hayatlarının en mutlu günlerini yaşayan aile, yaşanan felaketten yaralı olarak kurtuldu.

“Mutluluğumuz fotoğraflarda kaldı”

İHA muhabirine konuşan Kamuran Arslan isimli depremzede mutluluklarının aile fotoğraflarda kaldığını belirtti. Arslan, “Meydana gelen depremde büyük bir felaket gördük. Bu bizim aile fotoğraflarımız. Mutluluğunuz sadece bu fotoğraflarda kaldı. Depremde ailece yaralandık. Köyümüzde 8 kişi ölmüş. Büyük bir felaket yaşadık. Allah kimseye göstermesin. Her taraftan bize yardım geliyor. Allah herkesten razı olsun” dedi.

“İyi ki doğdun canım annem”

Mutlulukları duvardaki fotoğraflarda kalan ailenin evinin enkazından çıkan not da görenleri duygulandı. İlkokul öğrencisi olan evin küçük çocuğu tarafından yazılan notta ‘İyi ki doğdun canım annem’ ifadeleri dikkat çekti. Felakette yaralandıkları için Van il merkezine sevk edilen ailenin evinin enkazı ise olduğu gibi duruyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ