Dalgıçlar çevre gününde Van Gölü’nde dip temizliği yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında Akdamar Adası’nda dalgıçlarla dip temizliği yaptı.

Van Haberleri 5.06.2022 23:56:01 0
Dalgıçlar çevre gününde Van Gölü’nde dip temizliği yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2022 23:56

Van Büyükşehir Belediyesi ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında Akdamar Adası’nda dalgıçlarla dip temizliği yaptı.

Çevre farkındalığını artırmak ve vatandaşları bu konuda daha fazla bilinçlendirmek için çalışan Van Büyükşehir Belediyesi, çevre farkındalığı etkinliği düzenledi. Akdamar Adası’nda gerçekleştirilen etkinlikte Van Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Van Dalış Okulu ‘Van Diving’ üyelerinden oluşan dalgıçlar Van Gölü’nde dip temizliği yaptı. Gölde çıkarılan araç lastiği, ambalaj, pet ve cam şişe gibi atıklar Akdamar’da sergilenerek, Su altı Fotoğraf Sanatçısı Tahsin Ceylan tarafından da görüntülendi.

Etkinliğe katılan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, çevre farkındalığını artırmak ve vatandaşları bu noktada dada fazla bilinçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Genel Sekreter Çelikel, “5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Sayın Valimizle birlikte hem karadan hem de dip çamur temizliği ile ilgili yapılan çalışmaları inceledik. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri ve Van’daki dalış okulumuz ‘Van Diving’ ile birlikte çevre farkındalığı artırmak ve bunu insanlarımıza yansıtmak adına Akdamar Ada’mızda suyun altındaki çöpleri çıkarttık. İstiyoruz ki hem buraya gelen misafirlerimiz, hem de vatandaşlarımız bu hassasiyeti bizlerle paylaşsın. Göle attığımız hiçbir çöpü göl öğütmüyor. Ya da yok etmiyor olduğu gibi gölün doğal hayatını kirletiyor ve ekosistemine zarar veriyor. 5 Haziran Dünya çevre gününde göstermiş olduğumuz bu gayrete tüm hemşehrilerimize de ortak olmasını istiyoruz” dedi.

Yapılan etkinliğin ardından Su altı Fotoğraf Sanatçısı Tahsin Ceylan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerini su içerinde de de görüntüledi.

Etkinlik çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ