Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Van'da 2 bin kişiye aşure dağıtıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından Van'da öğle namazı sonrası Hz. Ömer Camii avlusunda 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Van Haberleri 3.10.2017 18:13:21 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.10.2017 18:13

Cumhurbaşkanlığı, Aşure Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Van başta olmak üzere 13 il, 14 camide aşure dağıttı. Hz. Ömer Camiinde öğlen namazı sonrası dağıtılan aşure programına Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 3 büyük tencerede hazırlanan aşurenin üzeri nar taneleri ile kaplandıktan sonra aşçılar tarafından fındık ezmesi ile ay ve yıldız oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığını temsilen Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve beraberindekiler, kaselere doldurdukları aşureyi çevredekilere ikram etti. 
 

Cumhurbaşkanı tarafından Genel Sekreterlerin ve yardımcılarının görevlendirildiğini ifade eden Ramazan Bal, "Cumhurbaşkanımız Muharrem ayı sebebiyle Türkiye'nin değişik illerinde, değişik camilerde külliyedeki genel sekreterimizi, genel sekreter yardımcılarımızı görevlendirerek halka selamını iletmek üzere bizleri görevlendirdi. Aşureyi dağıttık vatandaşla birlikte olduk. Bu aşuredeki farklı sebzenin, meyvenin, nimetin bir araya gelip çok güzel bir tat meydana getirdiği gibi bu hizmetin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, kaynaşmaya vesile olmasını diliyorum" dedi.
 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Muharrem ayının, Müslümanlar için çok önemli bir ay olduğunu söyledi. Bütün Müslümanların ve milletimizin Muharrem ayını tebrik eden Vali Zoruoğlu, “Bugün Van için özel bir gün çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tespit edilen 13 ilden biri Van. Muharrem ayı bizim dinimizde çok önemli, Ramazan ayından sonra da en çok önem arz eden ay. Bu ay vesilesiyle inşallah birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun" dedi.
 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua etmesinin ardından program sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ