Van Büyükşehir’in DEM’li Zeydan'ın Bürokratlarında Kayyum Paniği

Van Büyükşehir Belediyesi’nde Abdullah Zeydan’ın göreve getirdiği bürokratlar mahkemenin hüküm vermesinden sonra kurum hizmetlerini durdurdu.

Van Büyükşehir 12.02.2025 18:55:00 0
Van Büyükşehir’in DEM’li Zeydan
Tarih: 12.02.2025 19:08 Güncelleme: 12.02.2025 23:45

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi’nde Abdullah Zeydan’ın göreve getirdiği bürokratlar mahkemenin hüküm vermesinden sonra kurum hizmetlerini durdurdu.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li hükümlü, Hakkari ve terör sevici Başkanı Abdullah Zeydan terör davasından bir hüküm daha giydi.

11 Şubat 2025 Salı günü saat 09.03’de Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 223/77 esas numaralı dosyada “Terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etme” suçundan yargılandığı davanın karar duruşmasında Abdullah Zeydan’a “Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçuna teşebbüs etmek” gerekçesi ile 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

ZEYDAN SEVER DAİRE BAŞKANLARINDAN İSTİFA

Dün sabah verilen hapis cezası kararından sonra Van Büyükşehir Belediyesi’nde Abdullah Zeydan tarafından daire başkanı olarak atanmış olanlardan bazıları istifalarını vermeye başladı. Daire başkanlarının tamamına yakını ise çekmecelerini ve masalarını boşaltarak makamlarını terk etti.

BİRİMLER HALKA HİZMET VERMEYİ DURDURDU

DEM’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi mahkeme tarafından Abdullah Zeydan’a mahkûmiyet kararının verilmesi üzerine dün sabahtan itibaren halka verilen hizmetleri durdurdu.

Fen İşlerinde işler durmuş, Çevre Korumada temizlik yapılmıyor, ulaşımda vatandaşa sıkıntı yaşatıyorlar, Sosyal hizmetlerde yandaşların dışındaki vatandaşlara yardım etmiyorlar, Zabıta 2 gündür denetim yapmıyor. Bu birimler başta olmak üzere diğer birimlerde de işler tamamen durmuş durumda.

SOSYAL HİZMETLER TESPİTE GİTMİYOR

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli son 2 gündür birime yapılan başvurular için tespit çalışması yapmak üzere evlere gitmiyor. Sosyal hizmetlerden yardım bekleyen vatandaşlar mağduruyet içiresinde kalmaya devam ediyor.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞVURU KABUL ETMİYOR

İnsan sağlığı açısından acileyeti bulunan ve büyük önem taşıyan Evde Sağlık Hizmetleri birimi ise yeni hasta müracaatlarını kabul etmedi. 

Danışanlardan edinilen bilgiye göre “Danışanlar başvuru masası tarafından aranarak, bayan psikoloğun danışanlarını almak istemediği için, danışan kabul etmemeleri talimatı verdiği, bu nedenle randevularının iptal edildiği” söylendi.

Başvuru masasındaki görevine DEM’li yönetim tarafından getirilen görevli de, görev yerini terk ederek telefonlara bakmadı.

DAİRE BAŞKANLARI YASAK EYLEMDE

Mesai saatleri içinde kurumun hizmetlerinin verilmesi için çalışması gereken Daire Başkanları ve görevli personelden bir bölümü, görev yerlerini bırakıp izinsiz eyleme katılarak suç işledi. 

EYLEME KATILMAYANLARA MOBBİNG

Belediye personelinin eyleme katılmasını isteyen Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, görevlendirdikleri kişiler aracılığı ile personeli “Heval hadi bahçeye eyleme” diyerek izinsiz gösteriye katılmaya zorladı.
Eyleme katılmak istemeyen belediye personeline de mobbing uygulandı.

VAN BÜYÜKŞEHİR DEM’Lİ ZEYDAN’IN ŞİRKETİ Mİ?

Tüm birimlerde halka verilen hizmetler bu şekilde durduruldu veya yavaşlatıldı.

Halka hizmet için geldik, halkın hakkını savunmak için geldik diyen DEM’li belediye yönetimi, Van Büyükşehir Belediyesini Abdullah Zeydan’ın şirketi gibi yönetti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ