Başkan Özgökçe engellilerle yüzdü

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Mollakasım Mahallesi’nde bulunan mavi bayraklı halk plajda engelli vatandaşlarla birlikte yüzdü.

Van Haberleri 2.09.2018 09:02:28 0
Başkan Özgökçe engellilerle yüzdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.09.2018 09:02

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Mollakasım Mahallesi’nde bulunan mavi bayraklı halk plajda engelli vatandaşlarla birlikte yüzdü.


Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Mollakasım Mahallesi’nde hayata geçirilen mavi bayraklı halk plajında, kentteki engelliler için bir program düzenlendi. Program kapsamında mavi bayraklı plajla tanışan yaklaşık 100 kişilik engelli grup, Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ile birlikte doyasıya yüzdü.


Düzenlenen programla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van halkının Van Gölü’nden yeterince istifade ederken, engelli bireylerin istifade edemediğini ve bu nedenle bir program organize ettiklerini belirtti. Başkan Özgökçe, “Halkımız bu güzel denizden yüzerek istifade ediyor. Bizlerde bugün engelli kardeşlerimizle mavi bayraklı Mollakasım Halk Plajımızda birlikte yüzelim dedik. Kardeşlerimizle birlikte dolu dolu bir gün geçirdik. Başta görme engelli, bedensel ve işitme engelli dernek başkanlarımız ve üyeleriyle birlikte halk plajımıza geldik. Kardeşlerimiz kendi tekerlekli sandalyeleriyle engelli rampalarından inerek Van Gölü’ne ulaştı. Burada Van Denizi’ne herkesin rahatlıkla ulaşabildiğini gösterdik. Bizlerde bunu fırsat bilip kardeşlerimizle birlikte yüzdük” dedi.


Van Gölü’nün temiz olduğunu göstermek amacıyla engelli vatandaşlarla Mollakasım Halk Plajı’na geldiklerini ifade eden Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Engelli kardeşlerimizle Van Denizi’nin mavi bayraklı plajının ne kadar temiz olduğunu bütün insanlığa göstermek için buradayız. Nasip olursa gün batımını dünyanın en güzel yerlerinde, Süphan Dağı’nın eteklerinde batarken izleyeceğiz. Sizler Van’a gelirken birçok sebebiniz olacaktır. Birincisi çok güzel yüzülebilecek alanlarımız, mavi bayraklı plajımız var. İkincisi ise buraya gelindiği zaman dinlenilecek, eğlenilecek, ailece oturup dinlenilecek alanları göreceklerdir.”


Van Bedensel Engelli Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara ise, engelli vatandaşları sürekli mavi bayraklı halk plajına gelmek istediğini, ancak ulaşım konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek, “Tuşba Belediyesi Başkanı haber verilirse bu tür etkinliklere katkı sağlayacaklarını söylediler. 100 kişilik engelli grubuyla bir öğle yemeği organize edildi ve ardından buraya gelindi ve belediye başkanımızla denize girdik” diye konuştu.


Mavi bayraklı halk plajına ilk kez geldiğini söyleyen engelli vatandaşlar da, programı organize eden Tuşba Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ