Başkan Arvas; Erol Mütercimler tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeli

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, canlı yayında İmam Hatip Lisesi mezunlarını cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlık ile suçlayan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’e tepki göstererek derhal İmam H

Van Haberleri 8.09.2020 20:48:13 0
Başkan Arvas; Erol Mütercimler tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2020 20:48

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Dün akşam Haber Global TV ekranlarında büyük bir skandal yaşandı. Saynur Tezel'in moderatörlüğünde yapılan programda konuklardan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler İmam Hatip Lisesi mezunlarını açıktan hedef alarak bu liselerden muzun olanları ahlaksızlık, cinsi sapıklık ve sahtekarlıkla suçladı.

“EROL MÜTERCİMLER’İ KINIYOR VE TÜM İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARINDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Mütercimler’in İmam Hatip Lisesi mezunlarını hedef alan açıklamasına tepki gösteren Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “Bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam Hatip Lisesi Mezunlarına indirgeyerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını ‘Bu okullardan mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız’ sözleri ile nitelemek binlerce mezunu bulunan bir topluluğu haksız yere itham etmek demektir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyor ve tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

“BİRİSİNİN YAPTIĞI YANLIŞ NEDENİ İLE BÜTÜN BİR TOPLULUĞU SUÇLAMAK O TOPLULUĞA KARŞI BİR LİNÇ GİRİŞİMİDİR”

İmam Hatip Nesli’nin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoç’ların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesil olarak niteleyen Başkan Arvas, “Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabiliyor. Birisinin yaptığı yanlış nedeni ile bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimidir. Tüm İmam Hatip Lisesi mezunları “ahlaksızdır, sapıktır” tüm dindarlar din istismarcısıdır” gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki, ne de vicdani yanı vardır. Mütercimlerin yaklaşımı suç işleyen her hangi birisi nedeni ile o kişinin mensup olduğu tüm bir şehir halkını o suç ile suçlamakla aynı şeydir. Bunun ne hukukla ne vicdanla ne sosyoloji ile ne psikoloji ile açıklana bilir bir yanı yoktur. Akıldan izandan uzak bir açıklamadır” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKE OLARAK BU BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Başkan Arvas, toplumumuzda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olduğunu belirterek “İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim İmam Hatip Lisesi mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını suçlaya bilmektedir. Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz” dedi.

Başkan Arvas, Diyanet-Sen Genel Merkezlerinin gerekli hukuki süreci başlatacağını belirterek Mütercimler hakkında tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlıkla itham etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ