Başkale’de depremzedelerin yaraları sarılıyor

İran'in Hoy Şehrinde Meydana Gelen 5.9 Büyüklüğündeki Depremden Etkilenen Van'ın Başkale İlçesinde Yaraların Hızla Sarılması İçin Hummalı Bir Çalişma Yürütülüyor.

Van Haberleri 4.03.2020 10:16:32 0
Başkale’de depremzedelerin yaraları sarılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2020 10:16

İran’ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van’ın Başkale ilçesinde yaraların hızla sarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Başkale ilçesinde depremden etkilenerek yıkımın oluştuğu ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Özpınar, Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallelerinde yaraların en kısa sürede sarılması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, Türk Kızılayı, AFAD, UMKE, diğer yardım kuruluşları, Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediyesinin çalışma yürüttüğü ilçede, depremin izlerinin silinmesi için Özpınar ve Güvendik ile Gelenler mahallelerinde çoğu kerpiç yapının yıkılması ile vatandaşlara geçici barınma yeri oluşturuldu.

İlk etapta geçici barınmanın sağlandığı Özpınar, Güvendik ve Gelenler mahallelerinde bin 680 aile çadırı, 20 genel maksat çadırı, 6 bin 120 battaniye, 616 yatak, 360 uyku seti, 3 bin 288 ısıtıcı ve soba dağıtıldı. Depremzedelere 133 bin kişilik sıcak yemek ve bin 758 kumanya dağıtılırken, sıcak yemek ve kumanya yardımları halen devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesine ait iş makineleri depremin ilk gününden itibaren aralıksız mahallelerde hizmet vermeye devam ediyor. Çadır kurma çalışmalarında 39 araç ve 54 iş makinesi kullanılırken, ahırların tamamına yakınının yıkıldığı mahallelerde hayvanlar için de çadırlar kuruldu.

Özpınar Mahallesi’nde Kızılay tarafından kurulan çocuk oyun alanı çadırında depremden etkilenen çocuklar için uzman ekipler ve eğitmenler tarafından etkinlikler yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ