Bakan Gül: “Çermik ilçesinde talihsiz bir olay yaşandı”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde talihsiz bir olay yaşandığını belirterek, “Mesleki statüsü ne olursa olsun herkes kanun önünde eşittir” dedi.

Van Haberleri 28.02.2019 16:46:26 0
Bakan Gül: “Çermik ilçesinde talihsiz bir olay yaşandı”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2019 16:46

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde talihsiz bir olay yaşandığını belirterek, “Mesleki statüsü ne olursa olsun herkes kanun önünde eşittir” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’da olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Van Adliye Sarayı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde halı sahada maç yapan Çermik Cumhuriyet Savcısı ile öğretmenler arasında yaşanan gerginliğin ardından 9 öğretmenin karakolda bekletilmesiyle ilgili soruları cevaplandıran Gül, “Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Çermik ilçesinde talihsiz bir olay yaşandı. Bunun bilgisini alır almaz gerekli incelemeler yapıldı. İlk bilgilere göre halı sahadaki maç saatinin çakışmasından kaynaklı; bir gözaltı olmadığı, ama karakolda tutulduğuna ilişkin. Cumhuriyet savcımızın sözlü münakaşası olduğu hususlar ifade edildi. Ancak bu konu ile ilgili HSK Başkanı olarak benim imzamla kurulumuz inceleme başlatmış durumdadır. Hukukun cumhuriyet savcısına tanıdığı yetki sınırları aşıldı mı? Olayın gerçek mahiyeti tüm neticesiyle ortaya çıkacaktır. Elbette bunun neticesinde de tüm süreç takip edilecektir. Yargı mensuplarımızın da hiç kimsenin de hukukun üzerinde olmadıklarını bu vesileyle ifade etmek isterim” dedi.

“Bu konunun da yakinen takipçisi olacağım”

Yargı mensuplarının hukuku uygulamak ve dağıtmakla yükümlü kişiler olduğunu dile getiren Bakan Gül, “En fazla özeni göstermesi gereken de yargı mensuplarımızdır. Bu tür arizi hadiselerde esasen yargı mensuplarımıza, yargıya bir töhmet, bir leke bırakmaktadır. Bu konuda en özelli davranması gereken yine meslektaşlarımızdır. Mesleki ve etik kurallar, hakim ve savcılarımızın onurunu ve itibarını temsil etmesi için getirilmiş prensiplerdir. Başta tüm yargı mensuplarımız bu etik ve meslek ilkelerine elbette uymalıdır. Hakimler Savcılar Kurulumuz (HSK) da bu çerçevede, bu ilkelere uyulup uyulmadığını, bu hususlarla ilgili tüm çerçeveyi belirleyerek bir sonuca varacaktır. Mesleki statüsü ne olursa olsun herkes kanun önünde eşittir. Hiçbir meslek, hiçbir şekilde bir imtiyaz, bir ayrıcalık doğurmamaktadır, doğuramaz. Bu anayasamızın temel normlarından biridir. Bu hususla ilgili yargı mensuplarımızdan elbette bu ve benzeri hadiseler, tabi gerçek boyutu ortaya çıkacaktır. Hiçbir şekilde esasen haksızlığa uğradığında gidilecek kapı olan adalet, yargı, yargı mensuplarının, bütün vatandaşların ne olursa olsun daha özenli, daha meslek ve etik ilkelerine uygun davranması bizim beklentimiz. Elbette bu konuda da her türlü neticeyi hep birlikte takip edeceğiz. Adalet Bakanlığı ve HSK başkanı sıfatıyla bu konunun da yakinen takipçisi olacağım. Asla görmek istemediğimiz, duymak istemediğimiz hususlardır. Umarım her geçen gün çıtayı yükselterek bu ve benzeri hadiselerle yargı mensuplarımızın da başta töhmet altında kalmayacağı, yargıya güvenin daha da artacağı bir neticeyi hep beraber ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ