Bakan Eroğlu Van'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Burada huzur iklimini meydana getireceğiz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. PKK, DEAŞ, FETÖ, bütün terör örgütlerini perişan ederek, en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele deva

Van Haberleri 17.08.2017 18:32:10 0
Bakan Eroğlu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2017 18:32

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 31 milyon lira tutarındaki 20 adet yatırımın açılışı için geldiği kentte, Van Valiliğini ziyaret ederek, basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Bakan Eroğlu, Van depremi sonrasında bölgede yapılan çalışmalara değinerek, “Depremin ardından Başbakanımız, bakanlarımız yarım saat sonra buradaydı. Bir yıl içinde konutlar tamamlandı. O zaman 8 milyar lira kaynak buraya aktarıldı ve Van neredeyse tamamen yeniden inşa edildi” dedi.
 

Geçen yıl 794 milyon liraya mal olacak 42 projenin müjdesini verdiklerini, bunlardan 19'unu tamamladıklarını ve 23 tanesinin de çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Hükümet olarak Van'a büyük önem veriyoruz. Peki ne yaptık şimdiye kadar? Şu ana kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık. Burada deprem için yapılan muazzam yatırımlar var. Biz onları dahil etmedik. Ayrıca 2045 yılına kadar da Van’da su sorununa kalıcı çözüm getirdik. Çalışmalarımızla 336 bin dekar alan sulamaya açıldı. Bu sulama sayesinde çiftçilerimiz ilave gelir elde ediyor. Orman varlığında çok fakir. 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Erciş ile ilgili müjde vermek istiyorum. Morgedik Barajını inşa ettik. Oradan ilçeye su veriyoruz. Orman açısından Van çok fakir. Bize yer verildiği takdirde sonbaharda ekim yapmak için hazırız. Bazı alanlar mera görünüyor, ama mera vasfı yok. Bu alanlar belirlensin biz oraları ağaçlandıralım. Köylere gelir getirici ormanlar kurma konusunda seferberlik başlattık."
 

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada da Van'ın referandumda oy oranını arttırdığını anımsatan Eroğlu, tüm parti teşkilatlarına özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. AK Parti’nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Önümüzde büyük bir seçim var. Eskiden yüzde 34-35 oy oranıyla hükümete geliniyordu. Ama o dönem yeni anayasayla kapandı. Cumhurbaşkanlığı sistemi sizlerin oylarıyla başlayacak. Dolayısıyla iktidar olmak için yüzde 50+1 gerekiyor. Herkesi kucaklayacağız. 80 milyon vatandaşı kucaklayacağız. Zaten bizim anlayışımızda bu var. Elbirliğiyle 2019 seçimlerinde öncelikle belediye seçimlerini, ardından da kasım ayında yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde Van'dan büyük bir gayret bekliyoruz. Sizlerden yüzde 60-65 oranında oy bekliyoruz. Biz hükümetten başka Van'a sahip çıkan yok” diye konuştu.
 

Bakan Eroğlu, buradaki konuşmanın ardından toplu temel atma törenine katılmak üzere Van Devlet Tiyatrosu Salonu’na geçti.

Anahtar Kelimeler: Bakan Eroğlu Van’da
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ