Van Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır’a Hapis Cezası Sonrası Kayyum Atandı

Van'ın Bahçesaray Belediye Eş Başkanı Ayvaz Hazır’a "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin ardından belediyeye kayyım atandı.

Van Haberleri 29.11.2024 19:57:00 0
Van Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır’a Hapis Cezası Sonrası Kayyum Atandı
Tarih: 29.11.2024 20:12 Güncelleme: 30.11.2024 00:48

Van'ın Bahçesaray ilçesinin Belediye Başkanı Ayvaz Hazır, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası verilmesinin ardından belediyeye kayyım atandı.

VAN'DA BELEDİYE BAŞKANINA HAPİS CEZASI SONRASI KAYYUM KARARI

İçişleri Bakanlığı, terör suçlaması nedeniyle hüküm giyen Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazir'in yerine kayyum atadı. Hazir, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 3 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

TERÖR BAĞLANTILI BAŞKANLARA TOLERANS YOK

Mardin, Batman, Tunceli Esenyurt, Ovacık ve Halfeti'nin ardıdan, terörle bağlantılı belediye başkanlarına geçit verilmemesi doğrultusunda, Bahçesaray Belediyesi için de bir kayyum kararı açıklandı.

KAYYUM OLARAK KAYMAKAM ATANDI

Bahçesaray Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre, Kaymakam Harun Arslanargun kayyum olarak görev yapacak.

AYVAZ HAZİR'İN HÜKÜM GİYDİĞİ DAVA

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde DEM Parti'den Bahçesaray Belediye Başkanı seçilen Ayvaz Hazir, daha önce yaptığı bir açıklama sebebiyle "terör örgütüne üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla yargılandığı davadan hüküm giymişti. Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Hazir 3 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılırken, diğer 18 sanığa da değişen sürelerde hapis cezaları verildi.

DÜN NE OLMUŞTU?

Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dünkü duruşmasında “PKK/KCK terör örgütüne üye olmamakla beraber, örgüt yararına faaliyet yürütmek” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, “suç işlemeye alenen tahrik etmek” suçundan da 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Bu gelişmeyi haber yaparak sayfalarına taşıyan ve kamuoyu ile paylaşan Van Postası Gazetesi, Bahçesaray'a Kayyum Yükleniyor: Belediye Başkanı DEM'li Ayvaz Hazir'a Hapis Cezası başlıklı haberinde yer alan “Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ile benzer durumda olan Ayvaz Hazir’in görevden alınması ve Bahçesaray Kaymakamı Harun Arslanargun’un Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesi bekleniyor.” İfadesi ile kayyum atanabilecğini duyurmuştu.

HARUN ARSLANARGUN KİMDİR?

1987 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 

2019 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 

Kaymakam Refikliği Stajını Ankara’nın Ayaş ve Çorum'un Alaca ilçelerinde tamamladı. Ladik, Akkışla ve Göynücek ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

"Terörle Mücadelenin Ekonomik ve Sosyal Boyutu" konulu tez çalışmasıyla 2021 yılında Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladı. Taşkent Kaymakamlığı ve Kepsut Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

 02.07.2024 tarihli ve 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Bahçesaray Kaymakamı olarak atandı ve 17.07.2024 tarihinde göreve başladı.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ