Arvas ailesi, Cumhuriyet gazetesinin haberine tepki gösterdi

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından İlayda Kaya 13 Kasım 2021 cumartesi günü yayınladığı yazısında, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ı, hedef almıştı.

Van Haberleri 22.11.2021 18:35:51 0
Arvas ailesi, Cumhuriyet gazetesinin haberine tepki gösterdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2021 18:35

 Abdulahat Arvas’ın milletvekili olduktan sonra akrabalarını çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiğini iddia edilmişti. Milletvekili Abdulahat Arvas ise yaptığı açıklamada, Arvas” ailesini hedef alan cumhuriyet gazetesi yalan haber ile aile mensubu kişileri hedef aldığını belirterek hukuki süreci başlatacağını açıklamıştı. 
Atılan iftiraları değerlendirmek amacıyla istişare toplantısı düzenleyen Arvas ailesi, yayınladıkları bildiride “13.11.2021 tarihli “Cumhuriyet Gazetesi”nin ‘ARVAS SALTANATI’ başlıklı haberine karşı,  Arvasi Ailesi olarak bir açıklama yapma gereği duyduk. Bilindiği gibi ismi mezkûr gazete, Arvas Saltanatı başlığıyla yaptığı haberin altında haksız bir itham ve iftirayla Van Milletvekili Abdulahad Arvas’ın siyasi nüfuzunu kullanmak suretiyle yakınlarını kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiği şeklinde bir haber yapmıştı.
 Yalan haber ve iftira konusunda nam yapmış, yapmış olduğu birçok haberin yalan ve iftira olması münasebetiyle tazminata mahkûm olmuş, tekzip yayınlama mecburiyetinde bırakılmış, olan Cumhuriyet adlı sözde gazetenin ailemiz hakkında yaptığı haber ve bu uydurma habere mal bulmuş mağribi gibi balıklama atlayan FOX TV’nin basın ahlak ve kurallarına uymayan, karalayıcı ve itibar suikastı olan haberleri kınıyoruz. 
 Mevlana’nın “bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” sözü gereği bütün kamuoyunun da yalan olduğunu bildiği haber konusunda cevap yazmayı gereksiz ve abesle iştigal olarak görüyorduk. Ancak, bir kişinin daha yalan haber dolayısıyla Arvas ailesi hakkındaki hüsnü zannının zarar görmemesi adına açıklama yapma ve kamuoyunu bilgilendirmenin daha yerinde olacağını isabetli gördük.
 Tanıyanların da bileceği üzere Arvas ailesi, yaklaşık 700 yıldır bu topraklarda ilmin, irfanın, irşadın öncülüğünü yapmış, birçok âlim ve ulema yetiştirmiş, bu uğurda nice bedeller ödemiş. Her şeye rağmen İslam dinine ve devletimize hayırlı bireyler yetiştirerek, devletimizin layık olduğu yere gelmesi için mücadele etmiş ve etmeye de devam edecektir.
Ailemiz hakkında yalan ve iftira haberlerle kamuoyunun aklını bulandırmaya çalışan şer odakları iyi bilsinler ki, aile olarak çizgimizi asla bozmadık, bozmayacağız. Sözde gazete olan Cumhuriyet adlı gazetenin dikkatini çekmiş olmak da aslında doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesidir. Malumunuz İmam-ı Şafii Hazretlerinin ‘savaş esnasında düşman oklarının ne tarafa gittiğini takip ediniz’ sözü de bu konuyu izah etme açısından ne kadarda isabetli bir tespittir. Malum medyanın yapmış olduğu bu yalan haberde ailemiz fertlerinden kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve isimleri tek tek zikredilen şahısların, Milletvekilimizin Abdulahat Arvas göreve gelmeden önce mevcut görevleri layıkıyla ifa ettikleri Van halkının malumudur. 
  Bunun üzerine Van Milletvekili Abdulahad Arvas TBMM’de bir basın açıklaması yaparak iddialara konu olan durum ve şahıslarla ilgili açıklamasında, ismi geçen şahısların tamamına yakınının mevcut görev ve pozisyonlarına, kendisinin milletvekili seçilmesinden önce muvafık olduklarını; diğerlerinin de kendi yeterlikleriyle hak ettikleri pozisyonlara geldiklerini belgeleriyle ispatlamıştı.  
  Ailemizin bir mensubu olan Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Sayın Abdulahat ARVAS, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde aday adaylığı müracaatında bulunmuş, Ak Parti’nin yetkili  organlarınca da uygun görülmesi üzerine Van Milletvekili adayı olarak seçime katılmıştır. Seçim sonucunda Van halkının büyük teveccühü ve demokratik oyları ile Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili olarak seçilmiştir. Yine ailemizin bir diğer ferdi olan Meki ARVAS da 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Bahçesaray Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisine yapmış olduğu müracaatın kabul olması neticesinde, ilçe halkının teveccüh ve demokratik oyları ile Bahçesaray Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Ayrıca Meki Arvas, Refah Partisinin aktif siyaset yaptığı dönemden beri siyasetle iştigal etmektedir. Ailemizin her iki mensubu da, seçildiği günden bu yana gerek Van ilinin gerek Bahçesaray ilçemizin ve gerekse aziz ülkemizin refahı ve bekası için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışmaktadırlar. Demokratik bir yolla seçilmiş bir milletvekili ve belediye başkanını dahi iftiralarına alet eden zihniyet, demokrasiye olan bakışlarını da açıkça ortaya koymaktadır.
  ‘Cumhuriyet’ ismini kendisine bir zırh gibi kullanan bu sözde gazetenin Müslüman Anadolu halkının maneviyatını, mukaddesatını, tarih şuurunu adeta jakoben ve üstenci bir edayla hedef alma sicili tüm kamuoyunun malumudur. Bu anlamda malum gazetenin, ‘ARVAS SALTANATI’ manşetiyle de  Abdulahad Arvas ismini bahane ederek Hoca Ahmed Yesevi, Hacı Bayram-ı Veli, Seyyid Abdulkadiri Geylani ile beraber yaklaşık bin yıldır Anadolu-İslam hamurunu yoğuran cefakar Arvasi Ailesi’ne saldırması; kör ideolojik reflekslerinin, partizan fikirlerinin ve suizanlarının bir alameti farikası olarak tarafımızca müşahade edilmektedir. 
  İlimiz ve bölgemizdeki 7 asra dayanan varlığı ve on binlere varan mensubuyla bu topraklarda eğitime, ilmi faaliyetlere ve toplumsal aydınlanmaya öncülük yapmış; birçok din, ilim, fikir ve gönül adamı yetiştirmiş bu aile mensuplarının sanki bahsi edilen görev ve pozisyonlara gelme hakkı yokmuşçasına haksız ithamlara maruz bırakan, böylece onların geleceklerini ve kariyer planlarını tahakküm altına alan, zan altında bırakan bu tutumu Ailemiz adına telin ettiğimizi buradan beyan ediyoruz. 
 Bu anlamda Arvasiler olarak bu kadim topraklarda tehditlere göğüs gereceğimizden ve kardeşlik hukuku çerçevesinde millet ve ümmet olmanın mücadelesini vermekten geri kalmayacağımızı buradan yüksek bir sesle deklare ederiz.  Çok iyi bilmekteyiz ki bu cenahın amacı, ailemiz üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisine zarar vermektir. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere ailemizin belli olan çizgisi ile aynı çizgide olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisine olan maddi ve manevi desteğimiz artarak devam edecektir. Söz konusu cenahı rahatsız eden olgu da aslında budur.
Kısacası Türkiyenin her yerinde meskun Arvasiler olarak; devletleri kıskandıracak köklü tarihimiz, onbinlerce mensubumuz ve maneviyatlarıyla aramızda yaşayan ecdadımızla beraber, tarihimizden aldığımız şuur ve misyonla; hem millet ve ümmet olmanın gereklerini yapacak hem de yapılan hayasız saldırılara karşı kendimizi birlikteliğimizle ve hukuk çerçevesinde koruyarak yolumuza azimle devam edeceğimizi tüm kamuoyuna arz ederiz”.
Kaynak: Vangölü TV

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ