Abdulahat Arvas: 'Temayül yoklaması, istişarenin ve ortak aklın nişanesidir'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Abdulahat Arvas, istişarenin ve ortak aklın bir nişanesi olan teşkilat temayül yoklamasını pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak tamamladıklarını belirterek, “Dijital imkânlarla Türk

Van Haberleri 20.11.2018 12:30:19 0
Abdulahat Arvas:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.11.2018 12:30

Açıklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, Van ve ilçelerinde birbirinden kıymetli aday adaylarının belediyelere talip olduğunu söyledi. Her birini ayrı ayrı kutlayarak başarılar dilediğini ifade eden Arvas, “Yapılan teşkilat temayül sonuçları ile birlikte anketler, saha çalışmaları ve kamuoyu yoklamaları gibi bütün veriler genel merkez tarafından değerlendirilerek en doğru aday belirlenecektir. Milletvekili olarak bugüne kadar sürece dâhil edilmedik. Bu nedenle gündemimizde memleket ile ilgili takip ettiğimiz projeler ve yatırımlar var. Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte her hafta farklı Bakanları ziyaret ederek taleplerimizi sunuyoruz. Dolayısıyla adaylarımız konusunda genel merkezimiz kimi işaret ederse biz de sorgulamadan bütün gayretimizle teşkilatlarımızla canla başla çalışılacağız. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza, genel merkezimize ve halkımıza inanıyor ve güveniyoruz” dedi. 


“Hesabi değil, hasbi olacağız” 


Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için birden fazla müracaat olduğunu söyleyen Arvas, “Ancak her belediye için tek aday belirleme şansı var. Aday belirleme sürecinde aday adayı olmuş arkadaşların küsmemeleri, başka arayışlar içine girmemeleri veyahut aleyhte çalışmamaları önemlidir. Siyaset; sabır ve istikrar gerektiren bir uğraştır. Bu süreçte hesabi değil, hasbi olmak durumundayız. İnanıyorum ki dava şuuruyla hizmet edenler karşılığını alacaktır. Sevgili Peygamber Efendimizin buyurduğu üzere, ‘Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.’ Hizmete talip olmuş aday adayı kardeşlerimiz de seçim sürecinde bu anlayış ile hareket etmeli ve birbirine destek olmalıdırlar. Bütün arkadaşların seçim sürecinde AK Partinin başarısına katkı sağlama yükümlülüğü vardır. Nihayetinde başarı kişisel değil kitlesel bir kazanımdır. Bu anlayışla yerel seçimlerde en güçlü şekilde hep beraber kenetlenmeliyiz” diye konuştu. 

 

“Belediyeler yerel kalkınmanın lokomotifidir” 


Merkezi hükümet ile yerel yönetim arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu dile getiren Arvas, “Bu da ancak AK Parti ile mümkündür. Beş yılda bir önümüze gelen bu fırsatı bir kez daha kaçırmamalıyız. Belediyeler, ideolojik partilere teslim edilmeyecek kadar hassas toplumsal dengeleri olan icracı kurumlardır. Vatandaşlarımızın HDP belediyeleri döneminde yaşadığı hayal kırıklığı gün gibi ortadadır. Hizmetten başka her türlü şiddeti teşvik eden bir anlayışla belediyeler yönetilemez. Şiddetin olduğu yere yatırımcı da gelmez, kalkınma da beklenemez. Biz AK Parti olarak hizmete, kalkınmaya, huzura, sükunete ve kardeşçe yaşamaya talibiz” şeklinde konuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ