Abdulahat Arvas: 'Bedelli, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne güç katacaktır'

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Toplumsal bir talep olarak meclise gelen bedelli düzenlemesi, eleştirilerin aksine TSK’yı güçten düşürmez, bilakis sağlayacağı katkılarla Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne güç katacaktır”

Van Haberleri 19.07.2018 18:15:09 0
Abdulahat Arvas:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2018 18:15

Açıklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, toplumun geniş kesimleri tarafından dile getirilen, dolaylı olarak yaklaşık 5 milyon vatandaşın beklentisi olan ve şu an için 1 milyon 324 bin civarında kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik sorununu önümüzde hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözeceklerini söyledi. Arvas, “AK Parti grubumuz tarafından kanun teklifi verildi. Toplumsal bir talep olarak meclise gelen bedelli düzenlemesi, eleştirilerin aksine TSK’yı güçten düşürmez, bilakis sağlayacağı katkılarla Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne güç katacaktır. 


Milli Savunma Bakanlığı tarafından askerlik çağına gelen, ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu görevi ifa etmede sorun yaşayan gençlerle ilgili son yıllarda yoklama kaçağı ile bakaya sayılarının arttığı gözlemlenmiştir. Cumhurbaşkanımızda kamuoyunda oluşan talebe sessiz kalmamıştır. İlk olarak 1987 yılında çıkarılan bedelli askerlik imkânı, sonrasında da farklı tarihlerde yine bu şekilde talep üzerine çeşitli kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Kanun teklifiyle 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan yükümlülerin, 15 bin TL bedel ödemek ve 28 günlük temel askerlik eğitimine tabi tutulmak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları öngörülmektedir. Ayrıca yurt dışında oturma ve çalışma iznine sahip işçi ve işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere toplam en az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunanların 2 bin Euro ve karşılığı kadar yabancı ülke parasını ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaktır. Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilerek ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır. Toplumsal talep üzerine öncelik verilen kanun teklifi beklentilere cevap verecek niteliktedir. Komisyonda görüşüldükten sonra meclis genel kurulunda yasalaşacak düzenleme ile beklentiler karşılık bulacaktır. Çeşitli nedenlerle askerlik görevini yapamayan vatandaşlarımız, bu sorumluluktan kurtulacaktır. Kanun ile birlikte bir sorun daha gündemden düşmüş olacaktır. Genel olarak yasalar vatandaşların hayatlarını düzenlemek ve kolaylaştırmak için yapılır. Bu yasa teklifi de bu amaçla yapılmıştır. Hayırlara vesile olsun” dedi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ