6 yıldır evlat hasreti çeken ailenin dördüz sevinci

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde İkamet Eden Nurten Ve Nurettin Bartın Çiftinin 6 Yıldır Çektiği Evlat Hasreti, 31 Haftalık Olarak Dünyaya Gözlerini Açan Dördüz Bebeklerle Sona Erdi.

Van Haberleri 24.01.2020 09:31:02 0
6 yıldır evlat hasreti çeken ailenin dördüz sevinci
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.01.2020 09:31

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Nurten ve Nurettin Bartın çiftinin 6 yıllık evlat hasreti, 31 haftalık olarak dünyaya gözlerini açan dördüz bebeklerle sona erdi.

Yüksekova ilçesinde ikamet eden Nurten ve Nurettin Bartın çiftinin 6 yıl aradan sonra dördüz bebekleri oldu. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 31 haftalık olarak dünyaya gözlerini açan bebekler, solunum rahatsızlıkları ve pramatüre nedeniyle Özel Lokman Hekim Hastanesinde tedavi altına alındı. Burada iki aylık bir tedavinin ardından sağlıklarına kavuşan Ümeyir, Talha, Zanyar ve Eflin isimli bebekler, hastaneden taburcu oldu.

“Bartınlar 31 haftalık olarak doğdular”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Ercan Kırımi, dördüz bebeklerin çok az rastlanan bir durum olduğunu ifade ederek, “Dördüz doğan bebeklerin özellikle bu kadar erken doğmuş durumlarda yaşama şansları da çok yüksek olmuyor. Bebek Bartınlar 31 haftalık olarak doğdular. 9 hafta erken doğmalarına ve dördüz olmalarına rağmen gayet başarılı biçimde yaşadılar. Hastanemizin şartları ve ailenin de ciddi desteğiyle bebeklerimizin dördü de sağlıklı. Üçü erkek biri kız olan bebekler, bir müddet makinede solunum tedavisi gördüler, ama çok şükür iki ay sonra onları sağlıklı biçimde taburcu ediyoruz” dedi.

Bartın bebeklerden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Kırımi, “Bir müddet onlara alışıp, onları taburcu etmek zor geldi bize. Ailesinin bebeklere iyi bakacağına inanıyorum. Tabi dört bebeğe bakmak zor, ama bakalım anne ve baba nasıl bakacaklar. İnşallah başarılı bir şekilde büyürler. Biz sağlıklı büyüttüğümüz için gururluyuz, sevinçliyiz” ifadelerini kulandı.

6 yıl sonra gelen dördüz sevinci

Baba Nurettin Bartın ise 6 yıl aradan sonra ilk bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “6 yıl aradan sonra dördüz bebek sahibi olduk. Allah bize dört çocuk nasip etti. Çok mutluyum. O kadar mutluyum ki, heyecandan ne diyeceğimi bilmiyorum. Bir an evvel çocuklarıma kavuşmak istiyorum” diye konuştu.

“6 yıldır çocuk özlemi yaşıyorduk”

Biri kız üçü erkek olan dördüz bebeklerinin isimlerini verdiklerini de sözlerine ekleyen Bartın, “Erkek olan bebeklerime Ümeyir, Talha ve Zanyar, kızıma da Eflin ismini bıraktık. 6 yıldır çocuk özlemi yaşıyorduk, Allah bize dördüz nasip etti. Allah’ın izniyle onlara bakmak bize zor olmayacak. İnşallah elimizden geldiği kadar bebeklerimize güzel bir şekilde bakacağız” dedi.

Lokman Hekim Van Hastanesi tarafından bebekler için hazırlanan ‘Hoşçakalın Minik Savaşçılar’ yazılı pastanın kesilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından bebekler hastaneden taburcu oldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ