14 iş adamından Van TSO’ya 'bizi de disipline sevk et' çağrısı

Van TSO’yu eleştirdiği için Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fahrettin Beyazelma’ya destek olmak isteyen 14 iş adamı, yayımladıkları duyuru ile aynı eleştirilere katıldıklarını ve kendilerinin de disipline sevk edilmesini istedi.

Van Haberleri 29.05.2019 03:41:07 0
14 iş adamından Van TSO’ya 'bizi de disipline sevk et' çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.05.2019 03:41

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van TSO’yu eleştirdiği için Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fahrettin Beyazelma’ya destek olmak isteyen 14 iş adamı, yayımladıkları duyuru ile aynı eleştirilere katıldıklarını ve kendilerinin de disipline sevk edilmesini istedi.

VAN Ticaret ve Sanayi Odası, sosyal medyada oda hakkında eleştiride bulanan Fahrettin Beyazalma isimli üyesi hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı. Disipline sevk etme yazısı, Disiplin Kurulu Başkanı Veysel Durmaz, üyelerden Ayhan Işık, Zeki Aslan, Abdurrahman Bayram, M.Besim Özgül ve Özcan Bayram imzasıyla verilmişti. Fahrettin Beyazalma da kendisi hakkında verilen disipline sevk etme yazısını sosyal medyada yayınlayarak eleştirmişti. 

FAHRETTİN BEYAZALMA'YA İŞ ADAMLARINDAN DESTEK
Van Ticaret ve Sanayi Odası’na ve yönetime yönelik yaptığı eleştiriler nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fahrettin Beyazalma’ya 14 iş adamı “Bizler Meclis Üyesi arkadaşımız Sn.Fahrettin Beyazalma’nın herhangi bir disiplin suçu işlediğine inanmıyoruz ve böyle bir iddiayı bile kabul etmiyoruz. Bundan sonrada bu ve benzeri konularla ilgili yaşanacak olan sorunları kamuoyu ile paylaşacağımızı belirterek bu konularda varsa böyle bir suç, bizlerde bu suçu işlediğimizi peşinen belirterek arkadaşımızın işlediği suçun altına imzamızı atıyor ve hepimizin disiplin kuruluna sevk edilmesini talep ediyoruz” şeklinde ifadelerin de yer aldığı bir duyuru yayınlayarak destek verdi. 

Basına ve Kamuoyuna hitaben yayımlanan duyuruda şöyle denildi; 
Bizler aşağıda imzası bulunan Van TSO Meclis üyeleri olarak, bir meclis üyesi arkadaşımız Sn.Fahrettin Beyazelma’nın Sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar gerekçe gösterilerek disiplin kuruluna sevk edilmesinden dolayı bu konuda kamuoyunu aydınlatmaya yönelik bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Başta özellikle şunun bilinmesini isteriz ki, bizler Van’ın tüccar, esnaf ve sanayicilerinin temsilcileri olarak seçildik bu konuda hiçbir zaman fevri davranmadık ve her zaman bu bilinçle hareket ettik. Seçim çalışmaları döneminde de tüm esnaflarımıza, üyelerimize ve Van halkına şeffaflık, dürüstlük ve hesap verilebilirlik sözü verdik. Bizler her zaman odamızın siyaset üstü bir kurum olduğunu ve hiçbir şekilde siyasete bulaştırılmaması gerektiğini defalarca mecliste dile getirdik. Bu nedenle; esnaflarımızın temsilcileri olarak zaman zaman Van TSO meclisinde zaman zaman sosyal medya hesaplarımız üzerinden ve zaman zamanda çeşitli platformlarda odamızın yönetim kurulu tarafından açıklanan bütçe tablolarına ve yapılan aşırı israf ve gereksiz harcamalara ve tarafsızlığının yitirilmesine Van halkı adına şerhimizi koyduk.

Odamızın tarafsızlığı, itibarı, güvenilirliği ve kurumsal kimliği hepimiz açısından oldukça değerlidir. Bir yılı aşkın bir süredir ve özellikle son dönemlerde her ay ciddi bir bütçe açığı veren ve tarafsızlığını yitiren bir oda Van esnaf, tüccar ve sanayicileri adına bizleri oldukça endişelendirmektedir. Bu nedenle zaman zaman temsilci olmanın vermiş olduğu sorumluk gereği ve şeffaflık adına kamuoyuyla paylaşımlarımız olmuştur. Meclis üyesi arkadaşımız Sn.Fahrettin Beyazelma’nın odanın bütçesine ve tarafsızlığa yapmış olduğu eleştirilerinden dolayı disiplin kuruluna sevk edilmesini Van tüccar, esnaf ve sanayicileri adına utanç verici buluyoruz. Ve durumu şiddetle kınıyoruz. Bizler arkadaşımızın herhangi bir disiplin suçu işlediğine inanmıyoruz ve böyle bir iddiayı bile kabul etmiyoruz. Bundan sonrada bu ve benzeri konularla ilgili yaşanacak olan sorunları kamuoyu ile paylaşacağımızı belirterek bu konularda varsa böyle bir suç, bizlerde bu suçu işlediğimizi peşinen belirterek arkadaşımızın işlediği suçun altına imzamızı atıyor ve hepimizin disiplin kuruluna sevk edilmesini talep ediyoruz. 

DUYURU 14 İŞADAMININ İMZASI İLE YAYIMLANDI
Duyuruda Fariz Borazan, Tahsin Kardaş, Ramazan Yorulmaz, İsmail Elma, Necip Türkmen, İsmail Güleşçe, Ubeyit Aslantosun, Mehmet Karataş, Reşit Takar, Kazım Can, Fahrettin Beyazelma, Şükrü Teknaz, Hüseyin Abi ve Ümit Güneş’in imzaları yer aldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Van TSO’yu eleştirdiği için Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fahrettin Beyazelma’ya destek olmak isteyen 14 iş adamı, yayımladıkları duyuru ile aynı eleştirilere katıldıklarını ve kendilerinin de disipline sevk edilmesini istedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ