Van İpekyolu Belediyesi'nin işçileri işten atmasına tepki

Hak-iş Konfederasyonuna Bağlı Hizmet-iş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Hdp’li İpekyolu Belediyesi Tarafından Hiçbir Gerekçe Gösterilmeden 8 Kişinin Görevine Son Vermesine Tepki Göstererek, “belediyede Çalişan İşçil

Van Haberleri 23.07.2019 19:39:38 0
Van İpekyolu Belediyesi'nin işçileri işten atmasına tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2019 19:39

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, HDP’li İpekyolu Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden 8 kişinin görevine son vermesine tepki göstererek, “Belediyede çalışan işçilerin ekmeğiyle oynamakla hizmet yapılmaz” dedi.

Sendikada düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, İpekyolu Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden 8 kişinin işten atılmasını kınadıklarını ifade ederek, “İpekyolu Belediyesinde ekmeği için çalışan ve verilen bütün görevleri layıkıyla yerine getiren üyelerimizin haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akitleri feshedilmiştir. Yapılan bu haksızlığa karşı sendika olarak sessiz kalmayacağımızı buradan beyan etmek istiyorum. İşten çıkarılan işçiler sadece evlerine, çoluğuna çocuğuna ekmek götürme derdindeydiler. Sürgüne ve zabıta ekibine gönderilen arkadaşlarımız görev başında saldırıya uğramış, hastanede tedavi altındayken çıkış yazısı yazılmıştır. Bu nasıl bir zihniyettir? Bu nasıl bir vicdandır? Bunu kamuoyunun ve Van halkının vicdanına bırakıyorum” dedi.

İşten çıkarılan 8 kişinin önce iş alanlarının değiştirildiğini, baskıların uygulandığını ve ardından hiçbir geçerli sebep olmaksızın işten atıldıklarını vurgulayan Efeoğlu, “Seçimden önce haktan, hukuktan, insan haklarından, emekten, ekmekten, işten, aştan bahseden anlayış, iktidara geldikten sonra söylediklerinin tam tersi hareketlerde bulunmaya başlamıştır. Hani sizin olmazsa olmazlarınız insandı, insan haklarıydı! Ne oldu, unuttunuz mu söylemlerinizi? Sözde zulümden, baskıdan şikâyet edenler; şimdi ne oldu da yönetime gelince şikâyet ettiğiniz şeylerin daha fazlasını yapmaya başladınız. Halk sizi hizmet için seçti, bu memlekete hizmet için seçti. Emekçileri işten atmanın, iş yerlerinde huzuru bozmanın kimseye faydası olmayacaktır. İnsanları işten atarak, ekmeğiyle oynayarak belediyecilik yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Belediye yönetiminden emeğin ve emekçinin yanında olmasını istediklerini dile getiren Efeoğlu, “Bizim derdimiz sadece ve sadece ekmeğimiz, aşımız, çocuklarımızın rızkıdır. Partizanca davranılarak insanların işine son verilmesini asla kabul etmiyor, işten atılan arkadaşlarımızın işe iadelerini istiyoruz. Aksi durumda, Hizmet-İş Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir. İşçilerimizin haklarını savunacak, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ