Van GSB yurtları yeni eğitim öğretim yılına hazır

Van GSB yurtları yeni eğitim öğretim yılına hazır

Van Haberleri 29.08.2023 15:56:00 0
Van GSB yurtları yeni eğitim öğretim yılına hazır
Tarih: 29.08.2023 15:56 Güncelleme: 29.08.2023 17:17

Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı Van’daki yurtlar eğitim öğretim yılı öncesi hazır hale getirildi.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar tamamlandı. Üniversite öğrencilerine sıcak bir ortam sunmak için gece gündüz hummalı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Yurtlarda barınma ihtiyacının yanında, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılacağı alanlar da oluşturuldu.
Yeni eğitim öğretim döneminde gençlerin faydalanacağı yurtların tam kapasite hazır olduklarını aktaran Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Yurtlarımızın tamamı her an kullanılabilecek vaziyette tutuluyor. Öğrencilerimizin tatilde oldukları dönemde nöbetçi kız-erkek yurtlarımız olduğundan sürekli gençlerimiz faydalanabiliyorlar. Yaz tatili döneminde yine bakanlığımız projelerinden olan ‘seyahat sever’ bünyesinde de yine gençlerimizi bu yurtlarımızda misafir ettik. Yeni dönem için de hazırlıklarımızı tamamladık. Gençlerimizi ikinci evleri olan yurtlarımıza bekliyoruz” dedi.

“Spor ve etkinlik alanları oluşturuldu”
Her yıl yapılması planlanan eğitim öğretim için yurtların hazır konumda tutulduğunu vurgulayan Özsoy, “Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması dışında bu yıl gençlerimizin spor yapabilmeleri, kültürel etkinliklerde aktif yer almalarını sağlayacak projeler hayata geçirildi. Kampüs yerleşkesinde bulunan yurtlarımızda gençlik merkezleri, has odalar, eğitim sınıfları, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları yapılarak gençlerimizin kullanımına sunuldu” ifadelerini kullandı.
Müdürlüğe bağlı Süleyman Şah Yurdunda gençleri spor etkinlikleri beklediğini aktaran Özsoy, “Tuşba ilçemiz Bardakçı Mahallesi’nde yeni bir nizami futbol ölçülerine sahip futbol sahası inşa ettik. Bu sahamız 7/24 yurdumuzda barınan gençlerimizin hizmetinde olacak. Aynı zamanda masa tenisi, fitness ve satranç salonlarımızla da öğrencilerimizin yoğun ders programlarından fazla kalan zamanlarını spora ayırmaları için çalışmalarımızı tamamladık. Tüm bu çalışmalar istikametinde büyük özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ