Van Gölü Ekspresi kış sezonunun ilk seferine başladı

Van Gölü Ekspresi kış sezonunun ilk seferine başladı

Van Haberleri 13.12.2023 12:16:00 0
Van Gölü Ekspresi kış sezonunun ilk seferine başladı
Tarih: 13.12.2023 12:16 Güncelleme: 13.12.2023 14:32

BİTLİS (İHA) – Ankara’dan yola çıkan Van Gölü Ekspresi, 30 saat süren masalsı yolculuğun ardından Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünün Van Gölü Ekspresi, 2023-2024 döneminin ilk seferi kapsamında masalsı yolculuk sonunda son durak olan Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı. Haftanın iki günü sefere çıkan tren; Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş güzergâhlarından geçerek Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaşıyor. 9 vagon ve 320 yolcu kapasitesiyle doğa ile iç içe seyahat eden yolculara doğu bölgesinin kış güzelliğini izleme fırsatı sağlayan Van Gölü Ekspresi’nin Ankara-Tatvan arasındaki yolculuğu yaklaşık 30 saat sürüyor. Geç gelen kış nedeniyle kar manzaralarını göremeyen yolcular ise bu konudan muzdaripken, ileriki seferlerde ise kar manzaralarını doyasıya izlemek istediklerini söylediler.

Van Gölü Ekspresi’nin bölgeye turizm açısından önemli katkısının olduğunu söyleyen Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, “Tatvan ilçemiz Doğu’nun incisi konumunda olup her geçen gün her alanda gelişim kaydetmektedir. Bölge ticaretinin ana merkezi konumunda olan ilçemizde turizm alanında da son yıllarda önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bünyesinde birçok önemli destinasyonu barındıran ilçemiz bu yönüyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Diğer tüm alanlarda olduğu gibi turizm alanında da önemli bir gelişim gösteren Tatvan ilçemiz bölgenin cazibe merkezi haline gelmektedir. İlçemizde dünyanın ikinci büyük krater gölü bulunan Nemrut Kalderası, Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü ve daha bunlara benzer nice önemli turizm merkezleri bulunmaktadır. Bu önemli alanlar ilçemize olan ilgiyi her geçen yıl arttırmaktadır. Van Gölü Ekspresi seferlerinin yeniden başlaması da bu sürece önemli katkılar sunacaktır. Bu seferler sayesinde kışın bile daha çok turisti ilçemizde ağırlama imkânı bulacağız. Bu açıdan bu seferlerin yeniden başlamış olması oldukça önemlidir. Bu vesile ile herkesi bölgenin önemli cazibe merkezlerinden olan ilçemizi gelip görmeye ve gezmeye davet ediyorum” dedi.

Tahminlerinden çok daha güzel bir gezi olduğunu söyleyen Afife Nurten Sucu, “Yolculuğumuz çok güzel geçti. Çok keyifli bir yolculuktu. 4 gece 5 gündüz sürecek bir turistik geziye çıktık. Arkadaşlarımla Ankara’dan geliyoruz. İstedik ki memleketimizin doğusunu, batısını her yerini görelim ve bu güzel kıymetlerin farkına varalım ve farkındalığımızı arttırdıktan sonra başkalarının da farkındalıklarını arttıralım istiyoruz. Tahminimizin çok üzerinde güzelliklerle karşılaştık. Memleketimizin her yeri güzel ama burayı ilk kez görmemize rağmen çok beğendik. Gezmek en büyük kültürlenme aracı, görerek akılda kalıcılığı arttırıyoruz. Herkesi buralara gelmeye davet ediyorum” dedi.

14 kişilik yerli turist kafilesini getirdiklerini söyleyen Rehber Serdar Özmen ise “Kış turizmi koridoru adı altında şu an Bitlis’ten başlayarak Ağrı, Van, Erzurum ve Kars’a kadar uzanan bir koridor var. Kışın ilk turları olan Doğu Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi başladı.

Ankara’dan yola çıktık ve yaklaşık 30 saat yolculuğumuz sürdü. Kabindeki memurlardan tutun kondüktörlere kadar hepsi de bizlere yardımcı oldular. Misafirlerimiz geldiklerinde kendi yemeklerini hazırladılar, halay çektiler, güle eğlene buraya geldiler. Çok memnun kaldılar bu hizmetten. Biz kış turizmi adı altında ilk önce Bitlis’te konaklıyoruz. Bitlis’te bulunan tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleri gördükten sonra Van’da bulunan turistik ve doğal mekanları geziyoruz. Sonraki günlerde ise programımızda bulunan diğer illeri geziyoruz. Karla birlikte o güzelliği merakla bekliyoruz. İnsanlarımızın kış sezonunda gelip gezmeleri ilgilerini çekiyor. Bölgemizdeki insanların misafirperver olması ve tesislerimizin yeterli olmasıyla birlikte inşallah çok güzel bir sezon geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Ekspresi sezonunun seferine başladı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ