Van Gölü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle çamurdan arındırılıyor

Van Gölü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle çamurdan arındırılıyor

Van Haberleri 13.01.2023 11:04:00 0
Van Gölü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle çamurdan arındırılıyor
Tarih: 13.01.2023 11:04 Güncelleme: 13.01.2023 13:15

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının “Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” çerçevesinde yürütülen çalışmalarda Van Gölü’nde şu ana kadar 730 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldı.
Dünyanın en büyük sodalı gölü olan ve adını NASA fotoğraf yarışmasıyla dünyaya duyuran Van Gölü; turkuaz rengi görüntüsü, mavi bayraklı plajları ve sahilleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Van Gölü’nde kötü koku ve görüntüye sebep olan dip çamurunu temizleme çalışmaları, Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı çerçevesinde, arıtma tesisinin devreye alınmasının ve hayvansal faaliyetten kaynaklanan kirliliğin azaltılmasının ardından başlatıldı. Van Büyükşehir Belediyesince 87 iş makinesi ve 120 personelle yapılan çalışmalarda bugüne kadar 730 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldı. Tuşba’nın İskele Mahallesi sahilinde başlatılan 1. etaptaki çalışmalar tamamlanırken; Van YYÜ ve İskele 15 Temmuz Parkı arasında 2. etap ile İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmında başlatılan 3. etap çalışmaları ise devam ediyor.

"Van Gölü daha temiz olacak"
İHA muhabirine konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Gölü’nde yoğun olarak dip çamur temizliğinin yapıldığını belirtti. Van Gölü’nün dünya harikası bir göl olduğunu ifade eden Vali Balcı, "Van Gölü’nü atalarımızdan miras olarak aldık ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak, en temel görevimizdir. Çevre koruma bilincimiz çok yüksek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız bu konuda bize çok büyük destek veriyor. Şu an 87 iş makinesiyle 2 noktada çalışmamız devam ediyor. Dip çamuru temizliğinde bir noktayı bitirdik. Bu çalışma bitiğinde Van Gölü daha temiz olacaktır" dedi.

"Gelecek kuşaklara daha temiz bir Van Gölü bırakmış olacağız"
Van Gölü’nün aynı zamanda balıkların yaşam alanı olduğunu hatırlatan Balcı, "Van Gölü başlı başına bir değerdir. Bizler bu çalışmayla bir anlamda doğal ve ekonomik değerine katkı sağlamış oluyoruz. Gelecek kuşaklara daha temiz bir Van Gölü bırakmış olacağız. Bunun yanında gölün kirlenmemesi için 6 ilçemizde de katı atık tesisleri koruyoruz. Bu tesisler akarsuların ve derelerin kirlenmesini engelleyeceği için Van Gölü’nü kirletmeyecekler. Dünyanın ve ülkemizin bir değeri olan Van Gölü’nü korumalıyız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bunu himaye ediyor ve güzel taraflarından biri de budur. Kendisine şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ