Van gençlik merkezi gençlerinden cami temizliği

Van gençlik merkezi gençlerinden cami temizliği

Van Haberleri 11.10.2022 09:44:00 0
Van gençlik merkezi gençlerinden cami temizliği
Tarih: 11.10.2022 09:44 Güncelleme: 11.10.2022 09:44

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, gençlik merkezleri liderleri ve gönülleri tarafından ’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle merkez ve ilçelerde bulunan camilerde temizlik yaptılar.
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri Haftası Van’da gençler tarafından örnek bir şekilde kutlandı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Süphan, Çaldıran ve Van Gölü Gençlik merkezleri tarafından ’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle merkez ve ilçelerde birçok farklı kutlama etkinliği düzenlendi. Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençleri Özalp ilçesindeki Yunkuşak Camii, Van YYÜ Kampüsünde Merkez Camii, Gürpınar ilçesindeki Merkez Camii ile Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camiinin temizliğini gerçekleştirip gül suyu ve lokum ikramında bulundular. Bir yandan elektrik süpürgesi ile camiinin halılarını temizleyen gençler bir yandan da temizlik bezleri ile camii camlarını ve eşyalarını sildiler. Bu haftayı farklı bir şekilde kutlamak isteyip tüm gençlere örnek olmak istediklerini belirten gençlik lideri Ömer Akonaç; “Bu hafta Camiiler ve Din Görevlileri haftası. Bizler de Van Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençlerimizle bir araya gelip camii temizliği yaptık. Gönüllü olarak güzel bir etkinlik yaptık" dedi.
Haftayı anlamına uygun kutlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten gençlik liderlerinden Saime Ertan Yılmaz ise; “Arkadaşlarımız ile birlikte bu haftayı kutlamak için ilimizin birçok farklı Camisinde buluştuk. Camii’nin temizliğini gerçekleştirip tüm genç arkadaşlara örnek olmaya çalıştık. Bu önemli haftada yaptığımız temizlik çalışması ile bir farkındalık oluşturmayı amaçladık” diye konuştu.
Gençlerin yaptıkları çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ise “Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor. Bizlerde Van Gençlik Merkezleri olarak bu haftayı kutlamak için bir etkinlik planladık. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün destekleriyle İpekyolu, Tuşba, Özalp, Erciş, Çaldıran, Gürpınar ve Edremit ilçelerimizde bulunan 6 Caminin temizliğini gençlik merkezimizdeki gençlik lideri ve gönüllü gençlerimiz gelip yaptılar. Milli ve manevi duyguların gençlere öğretilmesinde din görevlileri çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir. Van Gençlik Merkezleri çalışanları ve gönüllü gençleri sosyal sorumluluk örneği gösterip herkese örnek olmuşlardır” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ