Van depreminden sonra yapılan Van-Şişli Öğretmenevi depremzedelere kucak açtı

Van depreminden sonra yapılan Van-Şişli Öğretmenevi depremzedelere kucak açtı

Van Haberleri 23.02.2023 10:16:00 0
Van depreminden sonra yapılan Van-Şişli Öğretmenevi depremzedelere kucak açtı
Tarih: 23.02.2023 10:16 Güncelleme: 23.02.2023 12:30

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen depremzedelere Van-Şişli Öğretmenevi kucak açtı.
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki büyük depremle asrın felaketini yaşadı. Afetin meydana geldiği andan itibaren Van halkı, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları depremzedelerin yaralarının sarılması için adeta tek yürek oldu. Devlet-millet dayanışmasıyla hareket eden Van halkı, bir yandan topladığı yardımları deprem bölgesine gönderirken bir yandan da şehre gelen depremzedelere kucak açtı. Depremin vurduğu illerden gelen depremzedeler KYK yurtları başta olmak üzere oteller, öğretmenevleri, uygulama oteli, belediyeye ait sosyal tesis ve konuk evlerinde misafir ediliyor.
Depremde evleri hasar gördüğü için Van-Şişli Öğretmenevinde misafir edilen depremzedelerin beslenme, barınma, güvenlik ve sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van-Şişli Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Erzen, öğretmenevinde 110 depremzedenin misafir edildiğini ifade ederek, “Biz de 2011’de deprem mağduriyeti yaşadık. Van-Şişli Öğretmenevi de depremden sonra yapılarak faaliyete başladı. 135 yatak kapasitemiz var ve şu anda 110 civarında depremzede öğretmenevimizde konaklamakta. Depremde zarar gören 11 ilden de misafirlerimiz mevcut. Günde üç öğün yemek veriliyor. Aynı zamanda çocuk oyun alanları oluşturduk. Rehberlik araştırma merkezinden arkadaşlarımız gelip rehabilite çalışmaları yapıyor. Eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için çocuklar okullara yerleştirildi. 2011 depreminden sonra oluşan dayanışma ortamıyla biz böyle bir öğretmenevine sahip olduk ve bugün de depremzedelerimize yardımcı oluyoruz. Bu mutluluk verici bir şey. Aynı acıyı yaşamış olmanın vermiş olduğu duygularda insanı biraz daha çalışmaya şevk ediyor. Bütün Van ve Türkiye seferber oldu. Rabbim bir daha Türkiye’mize böyle bir felaket yaşatmasın. Şuna inanıyoruz ki kısa sürede yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.
Depreme Gaziantep’te yakalandığını ifade eden Saadet Ercik isimli depremzede ise o anları anlatmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ben Van depremini de yaşadım. Bu inanılmaz farklı. Tamamen o an öleceğimizi sandık. Bildiğim her şeyi unuttum. Akıl devre dışı kalıyor. Korkunç, kelimelere sığdıramayacağım. Çoluk çocuk hepimiz koridordaydık ve şehadet getiriyorduk. Kurtuluş yok diye düşünmüştük. Çünkü sarsıntısı çok kuvvetliydi. Van depreminde ben en üst kattaydım. En üst katta daha çok hisseder. Ben burada birinci katta olmama rağmen. Van depreminde bir sağ sol yapıyorduk. Bunda bütün manevraları bizde denedi. Alttan trambolin gibi zıplattı, sağ sol, ileri geri yaptı. Birinci katta olmamıza rağmen yürüyemiyorduk. Van depremi ile kıyaslanamaz” ifadelerini kullandı.
Depremden üç gün sonra Van’a geldiklerini ifade eden Ercik, “Burada bize aile ortamını aratmıyorlar. Çocuklarımızla, bizimle sürekli ilgileniyorlar. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği veriliyor. Bunun yanında kendi çabalarıyla bir şeyler hazırlıyorlar. Bu da bizi çok duygulandırıyor. Van milleti de çok hassas. Girdiğimiz her yerde bize ilgi gösteriyorlar. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ