Van depreminde yaşamını yitirenler için anma programı yapıldı

Van depreminde yaşamını yitirenler için anma programı yapıldı

Van Haberleri 23.10.2023 16:18:00 0
Van depreminde yaşamını yitirenler için anma programı yapıldı
Tarih: 23.10.2023 16:18 Güncelleme: 23.10.2023 20:22

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011’de yaşanan depremin 12’nci yıl dönümünde yaşamını yitirenler çeşitli etkinliklerle yad edildi.
Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 12’nci yıl dönümünde hayatını kaybedenler için çeşitli anma programları düzenlendi. Anma töreni çerçevesinde Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu ile kurum amirleri, Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Seyit Muhammed Kabristanlığını ziyaret ederek, depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarına karanfil bıraktı. İlçe Müftüsü Abdullah Bora tarafından yapılan duanın ardından açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, “23 Ekim 2011 depremi Erciş ilçemizi ve kadim şehrimiz Van’ı etkiledi. Depremin yıl dönümü nedeniyle vefat eden 644 vatandaşımızı rahmetle yad etmek ve unutmadığımızı göstermek için bugün kabirleri başlarında ziyaret ettik. Rabbim onlara rahmet eylesin, yakınlarına baş sağlığı ve sabrı cemiller ihsan eylesin. 2011 yılında ülkemiz Van depreminden dolayı büyük acılar yaşadı. Yalnız Vanlılar o gün şunu gördü ki devletimizin tüm kurumları bütün imkanlarını seferber ederek hızlı bir şekilde depremden etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için yekvücut olup gayret gösterdiler. Aynı zamanda 81 ilimiz ve 922 ilçemizde tüm vatandaşlarımız Vanlıların yalnız olmadığını göstermek için seferber olup 24 saat içerisinde yardımlarını deprem bölgesine ulaştırdılar. Bu vesileyle yine 6 Şubat depreminde ülkemiz ve dünya büyük bir felakete şahit oldu. 6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
Daha sonra Kara Yusuf Paşa Camisi’nde depremde vefat edenler için mevlit okutularak dua yapıldı. Kızılay Erciş Şubesi tarafından camiden çıkanlara lokma tatlısı ikram edilirken, kaymakamlık binası önünde ’Erciş Depremi’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Anma programına 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Melih Akdağ, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ