Van Valisi Bilmez : Hem çöp sorununu çözdük hem de para kazanıyoruz

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret usulü ile yapılan Entegre Katı Atık Tesisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Van Büyükşehir 22.06.2020 02:55:23 0
Van Valisi Bilmez : Hem çöp sorununu çözdük hem de para kazanıyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2020 02:55

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programına konuk olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Entegre Katı Atık Tesisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Vali Bilmez, çöpün tek elde yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Çöpün toplama, temizleme görevi ilçe belediyelerin, toplanan çöpü değerlendirmek ve bertaraf etmek Büyükşehir’in görevidir” dedi.

“HEM ÇÖP SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ HEM DE GELİR ELDE EDİYORUZ”
Entegre Katı Atık Tesisi’nde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Bilmez, “Çöpü vahşi depolayan tek Büyükşehir Belediyesiyiz. Orada eskiden 3 milyon metreküp birikmiş bir çöp vardı. Onu enerji üretimi için devreye soktuk. Bunun geri kalanını yeni çöp ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması, fermantasyon ve yakma yöntemiyle enerji edilmesi, sonraki kalan kısmının da preslenerek depolanması. Buna ilişkin firmada başladı fakat pandemiden dolayı süreç biraz uzadı. Yer tahsisi ve ruhsatlarda oluşan aksaklıklar nedinye müteahhidin çalışamamasından dolayı da bir sıkıntı vardı. Hatta onun elektrik üretimi sorunun çözmeseydik sözleşme fesih noktasına gelmişti. Oranın sorununu da hemen çözdük. Firma şuan görevine devam ediyor. Entegre Katı Atık Tesisimizi yapan firma deneyimli bir firmadır. 13 ilde çalışma yapmışlar. Pandemiden kaynaklı süre açasından bir kaybımız var" dedi.

"VAN'IN TÜM İLÇELERİNİN ÇÖP SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ"
Katı Atık Bertaraf Tesisi sözleşmesine göre Van Büyükşehir Belediyesi'nin de sorumlulukları olduğunu belirten Vali Bilmez, "Belediye olarak bize düşen bir sorumluluk var. Günlük 1 ton çöpü o firmaya temin ekmek zorundayız. Biz şuan merkezden o firmaya çöp aktarıyoruz. Gürpınar ve Gevaş’ın aktarma istasyonunu geçen yıl devreye almıştık. Şimdi Erciş, Muradiye ve Çaldıran aktarma istasyonunu ihale ettik. Buda devreye girince o üç ilçemizin çöpünü de buraya getireceğiz. Özalp ve Saray ilçelerinin ihalesi de yapıldı. 32 virajda çalışmalar bittikten sonra da Başkale ve Bahçesaray’ın çöpünü de merkeze getirmeyi hedefliyoruz. Çatak ve Gürpınar’da bundan böyle çöplerini aktarma istasyonuna verecek. Çöpün tek elden yönetilmesi gerekiyor. Çöpün toplama, temizleme görevi ilçe belediyelerin, toplanan çöpü değerlendirmek ve bertaraf etmek Büyükşehir’in görevi. Çöpü ayrıştırma, değerlendirme, elektrik üretme görevi firmanındır. Firma oradan elde ettiği her 100 liradan 6 lirasını belediyeye gelir olarak vermektedir. Belediye olarak hem çöp sorununu çözüyoruz hem de gelir elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ