Van Büyükşehir Belediyesi’nde hukuksuzluk bitti. ‘Sosyal denge tazminatı’ imzalandı

Yetkili sendika Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen olmasına rağmen, HDP'li Bedia Özgökçe Ertan'ın Kesk'e bağlı Tüm-Bel-Sen'in KHK'lı yöneticileri ile kanuna aykırı olarak imzaladığı Sosyal Denge Tazminatı sözle

Van Büyükşehir 8.09.2019 18:15:25 0
Van Büyükşehir Belediyesi’nde hukuksuzluk bitti.  ‘Sosyal denge tazminatı’ imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2019 18:15

Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Muhammet Fuat Türkman, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, daire başkanları ve çalışanlar katıldı.

YASA DIŞI SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ VE YASAL SÖZLEŞME İMZALANDI

Önceki yönetim döneminde politik nedenlerden dolayı yetkili sendika ile ‘Sosyal denge tazminatının’ imzalanmadığını belirten Vali Bilmez, daha sonra aynı yönetim tarafından imzalanan sözleşmenin de mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Vali Bilmez, ’’Van Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında kanundaki limitlere uyulmayan bir sözleşme vardı. Personeller arasında izah edilmeyecek şekilde ayrımlar yapılmıştı. Riski fazla olan memurlara daha az, hiç riski olmayan memurlara ise yasal sınırların neredeyse iki katı kadar bir ödenek ön görülmüştü. Hukukçularımızla, teftiş kurulumuzla yaptığımız incelemelerde bu sözleşmenin mevzuata aykırı olduğunu tespit ettik. Bu anlamda kanuna aykırı olan sözleşmeyi iptal ettik” dedi.

YASAL ÜST SINIRDA HERKESE EŞİT SOSYAL DENGE TAZMİNATI

Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ’de toplamda 854 memurun olduğunu ifade eden Vali Bilmez, “Personellerimizin tamamını kapsayacak kanuni limiti en üst seviyesinden, herkese eşit bir şekilde yararlanacağı ‘Sosyal denge tazminatı’ ödeme konusunu sendika ile mutabakata vardık. Bu sözleşmenin personellerimizi daha çok motive edici ve hep birlikte Van halkına daha çok hizmet etme şevkimizi arttıracağına inanıyorum. Hiçbir personelimizin ekmeği ile oynamak gibi bir niyetimiz yok. Hiç kimsenin aklında ve yüreğinde taşıdığı duygulardan dolayı sorgulama, yargılama gibi bir niyetimiz yok. Tek bir ölçümüz var o da kanunun bizlere verdiği görevleri yerine getirip Van halkına hizmet etmektir. Kim bu düstura uyarsa bizim için vazgeçilmez personeldir. Fakat kim verilen görevi yapmazsa, görevini aksatıp göreve gelmezse bundan dolayı da halkımız mağdur olursa o personelimiz hakkında da önce uyarı, sonra mevzuat ne gerekiyorsa onu yerine getiririz. Birileri piyasada ’bu kadar kişi işten çıkartılacak’ gibi söylemlerde bulunuyor. Asla böyle bir çalışmamız yok. Çalışmak istemeyip istifa etmek de herkesin hakkıdır. Bir şey diyemeyiz. Bizler Van halkına ayrım yapmaksızın, imkanlarımız doğrultusunda hizmet edeceğiz. Van’ımızı daha güzel noktalara hep birlikte taşıyacağız’ şeklinde konuştu.

HUKUKSUZLUĞU BİTİREN VALİMİZE, DAHA ÇOK ÇALIŞARAK TEŞEKKÜR ETMELİYİZ

Hayırlı bir imza için Van’da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ise Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in büyükşehir belediyesindeki hukuksuzluğu bitirip, hakkı teslim etiğini kaydetti. Uslu, ’’Burada kısa bir dönem önce Bem-Bir-Sen ile yapılan sözleşmeye hukuksuz bir şekilde ara verilmişti. Öncelikle Valimiz ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’e teşekkürü borç biliyorum. Bir hukuksuzluğu bitirip, hakkı teslim etmiştir. Yetkili sendika Bem-Bir-Sen olmasına rağmen Bem-Bir-Sen ile sözleşme imzalanmamıştı. Bizde bugün bu imzayı atarak bu hukuksuzluğu ortadan kaldırıyoruz. Çalışanlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Bilmez ve sendika yöneticilerinin karşılıklı imza töreni gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Uslu, sosyal denge tazminatının imzalanmasında verdiği desteklerden dolayı Vali Bilmez’e çalışanlar adına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ