Vali Yavuz: "Malatya’yı yeniden inşa ediyoruz"

Vali Yavuz: "Malatya’yı yeniden inşa ediyoruz"

Genel 1.08.2025 13:19:24 0
Vali Yavuz:
Tarih: 01.08.2025 13:19 Güncelleme: 01.08.2025 13:19
Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentteki bazı rezerv alanlarını basın mensuplarıyla birlikte gezerek hem çalışmalar hakkında bilgi verdi hem de yeni valilik binasının tamamlandığını duyurdu.
İlk olarak yapımı tamamlanan yeni Valilik binasında basın mensupları ile gezen Vali Seddar Yavuz, yapının bu ay içinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Binanın en son teknolojiyle donatıldığını belirten Vali Yavuz, "10 metre derinlikte temel kazısı yapıldı. Ardından 974 adet, 16 metre derinliğinde ve 1 metre çapında bloklarla zemin güçlendirildi. Ayrıca su geçirmez beton, çift katlı drenaj ve yalıtım sistemleri de uygulandı" dedi.

Meydan ve park alanı yeniden düzenleniyor
Yeni valilik binasının önündeki meydan ile arka kısmında geçmişte yeşil alan olarak kullanılan bölge için de kapsamlı bir proje yürütüldüğünü ifade eden Yavuz, "Malatya’ya yakışır, estetik ve işlevsel bir alan kazandırıyoruz. Kurumlarımız taşınmaya başladı, yakın zamanda tamamen faaliyete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Vizyonumuz bugünün değil yirmi yıl sonrasının Malatya’sı"
Malatya’daki yeniden inşa sürecine dairde değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz, şehrin sadece bugünü için değil, gelecek nesiller için planlandığını belirterek, "Kentsel dönüşümdeki ısrarımızın nedeni bu vizyondur. Deprem olduğunda korkan değil, evinde güvenle oturan bir toplum hayal ediyoruz. Geniş yolları, yeşil alanları, sağlam konutlarıyla bir şehir kuruyoruz. Belki bugün anlaşılmayabilir ama yarın bu vizyonun değeri daha iyi görülecek" dedi.

"Yeni rezerv alan planı yok"
Malatya genelinde 68 farklı bölgede 400 hektarlık alanın tahliye edilerek yeniden yapılandırıldığını belirten Yavuz, "Yeni rezerv alan planımız bulunmuyor. Bu süreçte pişmanlık yaşayan vatandaşlarımız oldu, şimdi katılmak isteyenler var ancak geç kaldılar" ifadelerini kullandı.

"Yıkımların yüzde 97’si tamamlandı"
Deprem sonrası yıkım çalışmalarının yüzde 97’sinin tamamlandığını açıklayan Yavuz, kalan binalarla ilgili olarak da mahkeme süreçlerinin devam ettiğini, yürütmeyi durdurma kararlarının kaldırılmasının ardından kalan yapılar için de ihalelere çıkıldığını söyledi.

"Malatya artık geri kalan değil önde olan bir şehir"
Malatya’nın yeniden ayağa kalktığını kaydeden Vali Seddar Yavuz, "Bir yıl önce gerideydik diyenler vardı. Bugün itibariyle işler yoluna kondu. Konut teslimleri başladı, anahtarlar dağıtılıyor. Malatya artık önde olan bir şehir" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ