Vali Usta: "Deprem değil, bina öldürür"

Vali Usta: "Deprem değil, bina öldürür"

Eğitim 2.12.2025 12:51:53 0
Vali Usta:
Tarih: 02.12.2025 12:51 Güncelleme: 02.12.2025 12:51
Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi programına katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, "Deprem değil, bina öldürür. Binaları sağlam yapmak; betoncusundan çalışana, özellikle de mühendis arkadaşlara büyük sorumluluk yüklüyor. Bugün burada alınan bilgiler sadece mesleki gelişime değil, on binlerce insanımızın yaşam güvenliğine doğrudan katkı sunacaktır" dedi.

Doğal Afet ve Depreme Hazırlık İzleme Komisyonu’nun İl Genel Meclisi’ne sunduğu önergenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından hazırlanan proje Fırat Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı. Bu kapsamda, Bingöl Valiliği koordinesinde "Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi" gerçekleştirildi.
Programda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, depreme hazırlık çalışmalarının önemine vurgu yaparak mühendislerin şehir için kritik bir role sahip olduğunu belirtti. Vali Usta, "Bingöl bir deprem bölgesi. Bu anlamda belediyelerimizin, valiliğimizin ve kurumlarımızın çalışmaları var. İl Özel İdaresi olarak bir komisyon oluşturduk ve bütün İl Genel Meclisi üyelerimizin oy birliğiyle bu karar kabul edildi. Bu komisyonun en önemli çalışmalarından biri de bugün yürüttüğümüz deprem yönetmeliği eğitimidir. Deprem değil, bina öldürür. Binaları sağlam yapmak; betoncusundan çalışana, özellikle de mühendis arkadaşlara büyük sorumluluk yüklüyor. Bugün burada alınan bilgiler sadece mesleki gelişime değil, on binlerce insanımızın yaşam güvenliğine doğrudan katkı sunacaktır. Emin olmadığınız hiçbir belgeye, rapora, plana imza atmayın. Çünkü bunun dönüşü can kaybı ve büyük acılar oluyor; Bingöl bunu geçmişte çok ağır şekilde yaşadı"
Bingöl genelinde afet hazırlıklarının sürdüğünü belirten Vali Usta, konteyner kent, çadır alanları, toplanma bölgeleri ve bölgesel UMKE alanı gibi yatırımların devam ettiğini aktardı.
Yetkililer eğitimin, sağlam ve güvenli yapılaşmaya katkı sunmasının hedeflendiğini bildirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ