Vali Gündüzöz: “Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli”

Vali Gündüzöz: “Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli”

Eğitim 24.06.2022 18:54:09 0
Vali Gündüzöz: “Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli”
Tarih: 24.06.2022 18:54 Güncelleme: 24.06.2022 18:54
Muş Valiliği koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen “Yerel Düzey 2022 Masabaşı ve Saha Tatbikatı”, 54 araç ve 342 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen tatbikat, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç’in, Muş Valisi İlker Gündüzöz ve paydaşlara brifing vermesiyle devam eden tatbikat, Murat Nehri’ndeki bir adacıkta mahsur kalan vatandaşların kurtarılma anının canlı yayın görüntüsünün ekrana yansıtılmasıyla devam etti. Yapılan bilgilendirmelerin ardından sahadaki kurtarma operasyonları için start veren Vali Gündüzöz, beraberindekilerle birlikte tatbikatın düzenlendiği tren garı yakınındaki boş alana geçti. Buradaki güvenli alanda AFAD öncülüğündeki paydaşların da katılımıyla senaryo gereği hazırlanan deprem, yangın, göçük altından kurtarma, kimyasal sızıntı, trafik kazası ve afet sonrası alınacak tedbirler konulu sahneler canlandırıldı.

“Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz”
Gerçeği aratmayan tatbikatın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi İlker Gündüzöz, bugün hem koordinasyon merkezinden canlı bağlantı yapmak suretiyle hem de alanda bizzat izleyerek çok geniş bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Tatbikatı AFAD’ın üstlendiğini ve paydaşlarının da bulunduğunu ifade eden Vali Gündüzöz, “Jandarma, sağlık, itfaiye, emniyet, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları ile diğer tüm birimler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü dahil burada yer aldılar. Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz. Onun için hem farkındalığı oluşturmak hem de personeli diri tutmak açısından bu tatbikatlar belli bir düzen içerisinde yapılmakta. Biz afet ülkesiyiz. Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli. Afetlere hazırlıklı olma noktasında önemli bir husus planlama. Bu planlamayla birlikte yaptığınız planların sahada nasıl uygulandığında daha afet olmadan, o curcuna yaşanmadan test etmek, işte bugün bu yapıldı” dedi.

“Amaç deprem anında koordinasyonun mükemmelen yapılmasını temin etmek”
Yangın, deprem, kurtarma, kimyasal sızıntı, afet sonrasında alınan önlemler, Kızılay’ın aş çadırı kurmuş olması, konaklama çadırlarının kurulmuş olması ve UMKE’nin sağlık çadırını kurmuş olmasının gözden geçirildiğini kaydeden Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Buradaki amaç deprem anında koordinasyonun mükemmelen yapılmasını temin etmek. Emeği geçen AFAD teşkilatı başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimize, belediyemize, sağlık teşkilatımıza, Kızılay’ımıza ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Allah bu ülkeye afetler yaşatmasın ama her anda afet yaşayacakmış gibi hazırlıklı olmamız lazım. Bu hem bilimsel olarak böyle hem de dinimizin gereği böyle.”
Tatbikata Muş Valisi İlker Gündüzöz’ün eşi Doç. Dr. Meşide Gündüzöz, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kamu kurum amirleri, STK’lar, dernekler ile gönüllüler katılım sağladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ