Vali Gündüzöz: “Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli”

Vali Gündüzöz: “Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli”

Eğitim 24.06.2022 18:54:09 0
Vali Gündüzöz: “Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli”
Tarih: 24.06.2022 18:54 Güncelleme: 24.06.2022 18:54
Muş Valiliği koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen “Yerel Düzey 2022 Masabaşı ve Saha Tatbikatı”, 54 araç ve 342 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen tatbikat, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç’in, Muş Valisi İlker Gündüzöz ve paydaşlara brifing vermesiyle devam eden tatbikat, Murat Nehri’ndeki bir adacıkta mahsur kalan vatandaşların kurtarılma anının canlı yayın görüntüsünün ekrana yansıtılmasıyla devam etti. Yapılan bilgilendirmelerin ardından sahadaki kurtarma operasyonları için start veren Vali Gündüzöz, beraberindekilerle birlikte tatbikatın düzenlendiği tren garı yakınındaki boş alana geçti. Buradaki güvenli alanda AFAD öncülüğündeki paydaşların da katılımıyla senaryo gereği hazırlanan deprem, yangın, göçük altından kurtarma, kimyasal sızıntı, trafik kazası ve afet sonrası alınacak tedbirler konulu sahneler canlandırıldı.

“Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz”
Gerçeği aratmayan tatbikatın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi İlker Gündüzöz, bugün hem koordinasyon merkezinden canlı bağlantı yapmak suretiyle hem de alanda bizzat izleyerek çok geniş bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Tatbikatı AFAD’ın üstlendiğini ve paydaşlarının da bulunduğunu ifade eden Vali Gündüzöz, “Jandarma, sağlık, itfaiye, emniyet, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları ile diğer tüm birimler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü dahil burada yer aldılar. Tatbikatları yapmazsanız afetlere hazırlıklı olamayabilirsiniz. Onun için hem farkındalığı oluşturmak hem de personeli diri tutmak açısından bu tatbikatlar belli bir düzen içerisinde yapılmakta. Biz afet ülkesiyiz. Afetlere önceden hazır olmak son derece önemli. Afetlere hazırlıklı olma noktasında önemli bir husus planlama. Bu planlamayla birlikte yaptığınız planların sahada nasıl uygulandığında daha afet olmadan, o curcuna yaşanmadan test etmek, işte bugün bu yapıldı” dedi.

“Amaç deprem anında koordinasyonun mükemmelen yapılmasını temin etmek”
Yangın, deprem, kurtarma, kimyasal sızıntı, afet sonrasında alınan önlemler, Kızılay’ın aş çadırı kurmuş olması, konaklama çadırlarının kurulmuş olması ve UMKE’nin sağlık çadırını kurmuş olmasının gözden geçirildiğini kaydeden Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Buradaki amaç deprem anında koordinasyonun mükemmelen yapılmasını temin etmek. Emeği geçen AFAD teşkilatı başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimize, belediyemize, sağlık teşkilatımıza, Kızılay’ımıza ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Allah bu ülkeye afetler yaşatmasın ama her anda afet yaşayacakmış gibi hazırlıklı olmamız lazım. Bu hem bilimsel olarak böyle hem de dinimizin gereği böyle.”
Tatbikata Muş Valisi İlker Gündüzöz’ün eşi Doç. Dr. Meşide Gündüzöz, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kamu kurum amirleri, STK’lar, dernekler ile gönüllüler katılım sağladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ