Vali Çiftçi’den düğün konvoyu uyarısı

Vali Çiftçi’den düğün konvoyu uyarısı

Asayiş 4.07.2024 14:55:12 0
Vali Çiftçi’den düğün konvoyu uyarısı
Tarih: 04.07.2024 14:55 Güncelleme: 04.07.2024 14:55
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte önceki yılın ilk 6 ayında bin 588, 2024 yılının ilk 6 ayında ise bin 917 trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, "Yüzde 21’lik bir artış olduğunu görmekteyiz. Lütfen trafik kurallarına uyalım." dedi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında "İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı" gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Binası Toplantı Salonu’nda basın mensuplarının da katıldığı toplantıda; Vali Çiftçi, trafik konusunda geçen senenin ilk ayı ile bu seneni altı ayını karşılaştırmalı olarak kamuoyu ile paylaştı. Vali Çiftçi, yaz ayları ile birlikte düğün sayılarında bir artış olduğunu ve düğün konvoylarının kurallara uyması gerektiğini söyledi.

"Trafik kazalarında artış var"
Verilen rakamların hem emniyet hem de jandarma bölgeleri, yani tüm ili kapsayan veriler olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, “İlk olarak, ilimizde yıllara göre motorlu araç sayılarını ifade etmek istiyorum. 2022 yılında ilimizde 126 bin 561 motorlu araç, 2023 yılında ilimizde 133 bin 792 motorlu araç varken, 2024 yılı itibariyle bu sayı 134 bin 480’e ulaşmıştır. Trafik kazalarına göz attığımızda, ilimizde ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı; 2023 yılı ilk altı ayından toplam bin 588 trafik kazası, 2024 yılı ilk altı ayında toplam bin 917 trafik kazası meydana gelmiştir. Geçen seneye göre, bu sene trafik kazalarında yüzde 21’lik bir artış olduğunu görüyoruz. Bu sebeple vatandaşlarımızı daha temkinli olmaya davet ediyoruz” dedi.

"Denetimler yüzde 72 oranında arttı"
Yapılan denetimlere de değinen Vali Çiftçi, geçen senenin ilk altı ayında 344 bin 643 aracın denetlendiğini, bu sene Temmuz ayına kadar 593 bin 855 aracın denetlendiğini vurguladı. Denetim artış oranının yüzde 72 olduğunu ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, şöyle konuştu:
"Denetimlerin cezaya dönüş oranı geçen sene yüzde 4,5 iken, bu sene yüzde 9,90’a çıktığını söyleyebilirim. Yani denetlenen araçların yüzde 10’una idari yaptırım uygulanmaktadır. Geçen sene ile bu sene Kurban Bayramı tatilindeki kaza sayısı ile denetim sayılarını ifade etmek istiyorum. Geçen sene Kurban Bayramı’nda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı 104 kaza meydana gelmişken, bu sene Kurban Bayramı’nda 112 kaza meydana gelmiştir. Geçen sene Kurban Bayramı’nda kontrol edilen araç sayısı 23 bin 429 iken bu sene 46 bin 123 araç denetlenmiştir. Artış oranı yüzde 97’ye tekabül etmektedir. Burada memnuniyetle ifade edeceğim husus, geçen sene iki tane ölümlü trafik kazası meydana gelmişken, bu sene hiç ölümlü kazanın yaşanmamış olmasıdır."

"Düğün konvoyları tüm şeritleri kapatıyor"
Yaz ayı ile birlikte düğün sayılarında bir artış olduğunu, düğün konvoylarının kurallara uymasını isteyen Vali Çiftçi, “Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bizim amacımız trafik kurallarına uyulmasını sağlamak, bu vesile ile ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarını en asgari seviyeye indirmektir. Lütfen bu konuda bizlere yardımcı olunuz. Yaz aylının gelmesiyle düğün sayılarında bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Düğün konvoyu yaparken lütfen tüm şeritleri kapatmayınız. Başka araçlara da yol verecek şekilde konvoy oluşturunuz" dedi.

"Erzurum’da düzensiz göçmen büyük sorun değil"
Vali Çiftçi, kentteki düzensiz göçmenler hakkında yaptığı değerlendirmede ise, "İlimizde düzensiz göçmen sayısı oldukça az. Diğer illere bakınca fazla bir yekun teşkil etmiyorlar. Yabancıların karıştığı asayiş olaylarında düşük bir orana tekabül ediyorlar. Emniyetimiz, jandarmamız ve göç idaremiz bu konuyla ilgili etkili tedbirler alıyor. Suça karışanları tespit ettiklerinde bunlarla ilgili gereken anında yapılıyor. Yaptığımız güvenlik ve asayiş değerlendirmesinde ilimizde bir sorun görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ