Vali Çiftçi; "Gençlerimiz mâziden âtiye uzanan şanlı tarihimizin birer emanetçisidir"

Vali Çiftçi; "Gençlerimiz mâziden âtiye uzanan şanlı tarihimizin birer emanetçisidir"

Kültür Sanat 19.05.2025 10:00:53 0
Vali Çiftçi;
Tarih: 19.05.2025 10:00 Güncelleme: 19.05.2025 10:00
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi: "19 Mayıs, aziz milletimizin hür ve aydınlık yarınlara uzanan kutlu yürüyüşünün ilk adımıdır. Bugün, Milli Mücadelemizin meşalesinin Samsun ufuklarından parladığı, bağımsızlık ülküsünün milletimizin yüreğinde tutuştuğu o büyük günün yıl dönümüne erişmenin mutluluğu içindeyiz. Kurtuluş Savaşı’nın başlaması ile aziz milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiş; kendi iradesine, birliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığını ortaya koymuştur. Mustafa Kemal’in öncülüğünde milletimiz, kendi kaderini tayin etme hakkını sahiplenmiş; Amasya, Erzurum ve Sivas’ta atılan kararlı adımlar, milletimizin "Ya istiklâl ya ölüm" inancıyla nasıl kenetlendiğinin açık bir göstergesi olmuştur."
"Milli Mücadele ruhunu yaşatmak görevimiz"
İstiklâl ve istikbal uğruna verilen mücadeleleri, ecdadımızın emanetine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmanın en önemli vazife olduğunu vurgulayan Vali Çiftçi, "106. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu anlamlı günde bizlere düşen en büyük görev ise, Milli Mücadele ruhunu yaşatmak ve bu bilinci genç kuşaklara güçlü bir şekilde aktarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etmesi, milletimizin istikbâlini emanet ettiği gençlere duyduğu sarsılmaz güvenin en güçlü ifadesidir. Mâziden âtiye uzanan şanlı tarihimizin emanetçisi olan Türk gençliği; bu kutlu mirası akıl, bilgi ve inançla geleceğe taşıyacak, güçlü ve müreffeh Türkiye Yüzyılı’nın inşasında önemli roller üstlenecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklâl Savaşımızın tüm kahramanlarını, komutanlarını, devlet ve siyaset adamlarını, muhterem gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla yâd ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ