Vali Çelik, karne heyecanına ortak oldu

Vali Çelik, karne heyecanına ortak oldu

Eğitim 20.06.2025 14:55:50 0
Vali Çelik, karne heyecanına ortak oldu
Tarih: 20.06.2025 14:55 Güncelleme: 20.06.2025 14:55
2025 eğitim-öğretim yılı sonunda 441 okulda 60 bin 842 öğrenci karne aldı. 4 bin 672 öğretmen ve idareci de 3 aylık yaz tatiline girdi.
Hakkari Valisi Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve kurum yöneticilerimizle ile birlikte, Cumhuriyet İlkokulu ile Ortaokulunda düzenlenen yıl sonu karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Vali Ali Çelik, törenin yapılacağı okula gelişinde, bahçede, öğrencileri ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali Çelik, karnelerini almak için heyecanla bekleyen ilkokul öğrencilerinin her birine tatilde zevkle okuyacakları birer öykü kitabı hediye etti. Toplamda, 5 bin 200 adeti bulan kitapların içerisine, Vali Ali Çelik’in, öğrenci ve velilere hitaben kaleme aldığı mektup da eklendi.
Karnelerin öğrencilere takdim edilmesi sırasında, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Çelik, öğrencilerin tatillerini, yaz kurslarında değerlendirip sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunarak ve kitap okuyarak geçirmelerini istedi. Vali Çelik, ayrıca il geneli 441 okulda 60 bin 842 öğrencinin karne aldığını ve 4 bin 672 öğretmenin bugün itibariyle tatile girdiği bilgisini paylaştı.
"Eksiklikler mutlaka kapatılır, aslolan iyi birer insan olmaktır"
Programda bir konuşma yapan Vali Çelik, "Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerimizin, sene sonu karne heyecanını paylaşıyorum. Karneler, sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgesidir, işin sonucu değildir. Eksiklikler mutlaka kapatılır. Aslolan, iyi birer insan olmaktır. Erasmus, e-Twinning ve TÜBİTAK başta olmak üzere bilimsel proje yarışmalarında ve Avrupa’ya akreditasyon konusunda, yıl içerisinde, çok yüksek bir başarı ve katılım gerçekleştirildi. Özellikle okul sporlarında, altını çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Türkiye birincileri, Hakkari’mizden çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Tarihi birikimi, derinliği, kadim medeniyet anlayışı, doğası ve buna bağlı dinamikleriyle Hakkari’miz, bir çok alanda, çok daha ötesini elde edebilecek bir potansiyeli içerisinde barındırıyor. Çocuklarımızın her birinin içerisinde, ayrı bir cevher var; nitekim, öğrencilerimizin sportif alandaki başarılarından da bunu görebiliyoruz. Bu evlatlarımızı keşfedip itinayla eğiten eğitmenlerimize, teşekkür ediyorum" dedi.

"Yaz tatili, öğretmenlerimizin kendilerini yenilemelerine vesile olsun"
Vali Çelik, "Eğitim- öğretimde yük öğretmenler ile eğitim liderlerinin omuzlarındadır. Hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde, dinamik bir sistem olan okulların, bu değişimlere ayak uydurabilmeleri; ancak kendini güncelleyen ve geliştiren öğretmen ve okul yöneticileriyle mümkündür. Bu yaz tatilinin, eğitimcilerin kendilerini geliştirmelerine ve güncellemelerine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: vali çelik karne heyecanına ortak oldu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ