Vali Çakır: “İlimiz tarım ve hayvanlıkçılık memleketidir”

Vali Çakır: “İlimiz tarım ve hayvanlıkçılık memleketidir”

Genel 14.02.2024 08:17:11 0
Vali Çakır: “İlimiz tarım ve hayvanlıkçılık memleketidir”
Tarih: 14.02.2024 08:17 Güncelleme: 14.02.2024 08:17
Muş Valisi Avni Çakır, kentin tarım ve hayvanlıkçılık memleketi olduğunu belirterek, bu anlamda tüm taleplere duyarlı olduklarını söyledi.
İncelemelerde bulunmak üzere Malazgirt’e gelen Vali Çakır, beraberindeki Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman ile Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi (TARMİSS) Başkanı Abdullah Yoldaş ve TARMİSS Sitesi esnafı tarafından organize sanayi sitesi önünde karşılandı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve TARMİSS Başkanı Abdullah Yoldaş’dan sitedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çakır, "Bir tarım ilçesi olan Malazgirt’te tarım aletleri üreten esnafımıza çok değer veriyor ve çok önemsiyoruz. Malazgirt ilçemizdeki Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesindeyiz. Burada 12 adet iş yerimiz var ve buradaki iş yerlerimiz tarım makineleri konusunda Türkiye’nin önde gelen firmaları ile aynı kalitede ürün ve ekipman üretiyorlar. Bu anlamda buradaki esnaf arkadaşları ziyarete geldik. Arkadaşlarımızın bizden özellikle alt yapı ile alakalı bazı talepleri var. Arkadaşlarımızın, esnafımızın buradaki taleplerini de dinledik. İnşallah öncelikle buradaki alt yapı meselesini sezon başlar başlamaz hal edeceğiz. Daha sonra mülkiyetlik ile alakalı arkadaşların kendi aralarında varacakları uzlaşmalar doğrultusunda bakanlığımızın ilgili mercileri ile görüşüp nihayetlendirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
Vali Çakır, Muş’un tarım ve hayvanlıkçılık memleketi olduğunu da belirterek, “Özellikle Malazgirt ve Bulanık’ta tabiri caizse bizim kompetan ilçelerimizdir. Bölgenin tarımda en güçlü ilçeleri ve bu anlamda bu alanda çok daha güçlü bir hale geleceğimizi ön gördüğümüzden tarım makinelerine çok daha fazla ihtiyaç duyacağımızda doğal olarak söyleyebiliriz ki bu anlamda arkadaşlarımızın burada daha kalıcı olması, daha geniş yatırım imkanını artırması noktasındaki taleplerini önemsiyoruz. İnşallah Malazgirt ve Bulanık’ı tarımda sadece Maş’ta değil, Doğu Anadolu Bölgesinin de en önde gelen ilçeleri haline getireceğiz. Bu anlamda arkadaşlarımızın tüm taleplerine duyarlıyız. Hepsine hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Çakır ve beraberindeki heyet, daha sonra yeni yapılan otogarı, Malazgirt Belediyesini, ilçedeki esnafı da ziyaret ettikten sonra İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.
İlçe jandarma komutanlığı ziyaretinden sonra Sırtdüzü köyünde vefat eden Hacı Muhsin Kaya’nın taziyesine katılan Vali Çakır, daha sonra ilçeden ayrıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ