Vali Ali Çelik, 3 bin rakımlı Aveğak yaylasındaki vatandaşları ziyaret etti

Vali Ali Çelik, 3 bin rakımlı Aveğak yaylasındaki vatandaşları ziyaret etti

Genel 18.06.2025 10:17:59 0
Vali Ali Çelik, 3 bin rakımlı Aveğak yaylasındaki vatandaşları ziyaret etti
Tarih: 18.06.2025 10:17 Güncelleme: 18.06.2025 10:17
Hakkâri Valisi Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte 3 rakımlı Aveğak yaylasını ziyaret ederek hem vatandaşlarla bir araya geldi hemde doğa yürüyüşü yaptı.
Hakkâri Valisi Ali Çelik, Durankaya Beldesi sınırları içerisinde bulunan 3 bin rakımda yer alan Aveğak yaylasını ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, eşsiz doğasıyla büyüleyen yaylada vatandaşlarla bir araya gelen Vali Çelik, hem doğa yürüyüşü yaptı hem de yöre halkıyla sohbet etti. Ziyaret kapsamında rengârenk çiçeklerle kaplı yayla yolları ve berrak su kaynakları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, vatandaşlarla birlikte halay çekildi. Yöre halkı tarafından hazırlanan geleneksel yemeklerin ikram edildiği samimi ortamda, renkli görüntüler yaşandı. Ziyarette vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Çelik, özellikle hayvancılıkla uğraşan ailelerin sorunlarını dinledi. Berivan süt sağım alanında incelemelerde bulunan Vali Çelik, eksikliklerin giderilmesi için ilgili kurumlara talimat verdi.

"Bu güzellikleri yaşatmak için el birliğiyle çalışacağız"
Vali Çelik, "Durankaya beldemizin 3 bin rakımlı Aveğak yaylasında hemşerilerimizle bir araya geldik. Berivanlarımızın taleplerini dinledik. Yaylalardaki gölgeliklerin artırılması gerekliliğini yerinde istişare ettik. Kar sularının serinliği, sarı çiçeklerin güzelliği ve hemşerilerimizin yürekten gelen samimiyetiyle, sıcacık bir gün geçirdik. Misafirperverliğiniz, samimiyetiniz ve içtenliğiniz için yürekten teşekkür ederim. Bu güzellikleri yaşatmak için el birliğiyle çalışacağız Bu güzellikleri görmek isteyen herkesi dağların ve huzurun şehri Hakkâri’ye bekleriz" dedi.
Vali çelik, ziyaret süresince kendisine gösterilen misafirperverlik için de yayla halkına teşekkür etti. Yayla sakinleri ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, destek ve ilgisinden ötürü Vali Ali Çelik’e teşekkür ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ