Ütü tekniği ile yapılan soyut resimler mest etti

Ütü tekniği ile yapılan soyut resimler mest etti

Kültür Sanat 31.05.2024 17:00:52 0
Ütü tekniği ile yapılan soyut resimler mest etti
Tarih: 31.05.2024 17:00 Güncelleme: 31.05.2024 17:00
Fırat Üniversitesi’nde hayata geçirilen ‘Herkes Resim Yapabilir’ etkinliğinde bir çok teknikle soyut ve realist resimler yapılıp, sergilendi. Özellikle pastel boyanın kullanılarak ütü tekniğinin uygulandığı resimler beğeni topladı.
Elazığ Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Topluluğu, tarafından geçirilen ’Herkes Resim Yapabilir’ etkinliği düzenlendi. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci koordinesinde ‘TÜBİTAK 1001 Projeleri” çerçevesinde hayata geçirilen etkinliğe, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eğitim Fakültesi’ndeki düzenlenen etkinliğe katılan öğrenci ve akademisyenler, kum sanatı icra ederek aynı zamanda, pastel boya ile kağıt üzerine ütü ile pres yöntemlerini kullanarak soyut resimler yaptı. Ortaya çıkan soyut ve gerçekli realist paspal türü fakültenin duvarlarına asıldı. Etkinliğe, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın eşi FÜ Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, proje koordinatörü öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Çoklu sanat eğitimi ile anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirten proje koordinatörü Rüçhan Keçeci, “Bugün Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde çok güzel bir etkinliğe katıldık. Etkinliğimiz FÜ Güzel Sanatlar Topluluğu’nun ‘Herkes Resim Yapabilir’ iddiasıyla yola çıktığı bir etkinlik oldu. İnsanlar hayal güçlerini şu an pastel boyalarla, ısı yardımıyla çok güzel soyut ve somut resimler haline dönüştürüyor. Aynı zamanda da kum sanatı ile kumla terapi yaptığımız bir sanatı da burada icra ediyoruz. Çok güzel katılım var. TÜBİTAK 1001 Projeleri kapsamı içerisinde depremden etkilenmiş kız çocuklarımıza yönelik de terapi amaçlı sanatla terapi yapıyoruz. Aynı şekilde beden eğitimi, dini eğitimler, sportif eğitimler de var. Bu amaç çerçevesinde gençlerde oluşan o travmanın atılması için biz de sanatla destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
Resim Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Ahsen Azra Kara, “Proje çerçevesinde burada farklı tekniklerle arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Ütü ile pastel boya tekniğini, diğer tarafta da kum sanatı tekniğini kullanarak resim yapıyoruz. bu daha çok depremzede arkadaşlarımızı rehabilite etmek amaçlı yapılan bir projeydi. Herkesi de işin içerisine katmaya çalıştık. Sadece kalemle değil farklı teknikler de kullanarak herkes her şeyi yapabilir, diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Sergiyi gezen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise “Mühendislik Fakültesi dekanıyım, teknik bir alandan geliyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Ben de kendi yeteneklerimi keşfettim. Rüçhan hocamıza ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ