Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti

Kültür Sanat 6.06.2024 11:24:34 0
Ünlü yönetmen yeni filmi için Muş’u tercih etti
Tarih: 06.06.2024 11:24 Güncelleme: 06.06.2024 11:24
MUŞ (İHA) – Muş’ta huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla geniş oyuncu kadrosu ve komedisi yüksek uzun metrajlı “Babamın Damadı” filmi çekileceği bildirildi.
Yapımcılığını Fırat Erez’in üstlendiği ve yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen A. Taner Elhan’ın oturduğu “Babamın Damadı” filmi, Muş’un doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri eşliğinde çekilecek. Yaklaşık bir hafta boyunca Muş’un farklı noktalarını gezen film ekibi, kentin sunduğu doğal platolara hayran kaldı. Erez ve Elhan, film için en uygun set alanlarını belirlemek amacıyla yaptıkları gezide, Muş’un eşsiz doğası ve samimi halkı tarafından büyülendiklerini ifade etti.
Çekimlerin önümüzdeki günlerde başlaması planlanırken, Muş halkı da projeye büyük ilgi gösteriyor. “Babamın Damadı” filminin oyuncu kadrosu hakkında detaylar henüz açıklanmasa da, filmin Muş’ta çekilecek olması bölgeye olan ilgiyi artıracak.
Muş’un doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferinin film için mükemmel bir arka plan oluşturduğunu söyleyen Yönetmen Elhan, “Hikâye zaten Muş’a yazıldığı için filmi Muş’ta çekmekten başka çaremiz yok. Hayatımda ilk defa Muş’a geldim ve üç gündür geziyoruz. Ben Muş’a ve Muş insanına aşık oldum. Üç gün içinde burada yıllarca sürecek dostluklar kurdum diyebilirim. Muş’ta film çekmek benim için büyük bir mutluluk olacak. Sinema, sanat olmasının yanı sıra çok büyük bir kültürel olaydır ve Muş’a çok şey katacak. Biz burada, buraya ait bir hikâyeyi çekeceğiz. Romantik komedi tadında, tüm yerel öğeleri kullanacağız. Muş’ta, Muşlularla birlikte bir film yapacağız. Türkiye’de ses getirecek bir proje olacak, öyle söyleyebilirim. Sette çok zamanımız yok, yaklaşık 45 gün kadar kaldı. Temmuz ayının ortasında, 15-20’si aralığında sete çıkacağız. Üç hafta burada olacağız ve setimiz üç hafta sürecek. Dün Muş Şehir Tiyatrosu’nun bir temsilini izledik. Sonrasında da oyuncularla tanıştık. Muşlu birinin yazdığı bir oyunu Muş’ta izlemek gerçekten güzeldi. Bu tiyatrodan seçeceğimiz oyuncular olacak” şeklinde konuştu.
Murat Nehri’nde mutlaka birkaç sahnenin çekileceğini ifade eden Elhan, “Bozbulut köyünde Murat Nehri’nin kenarına ilk defa indik. Buradan Murat Nehri çok güzel görünüyor ve kenarına kadar gelebiliyorsunuz. Yani Murat Nehri’nde mutlaka birkaç sahnemiz olacak ve bunlardan biri kesinlikle burada çekilecek. Bir haftadır geziyoruz ve Muş’ta neredeyse gitmediğimiz yer kalmadı. Kuzeyine, güneyine, doğusuna, batısına her yerine gittik. Nereye gitsek bir mekan beğeniyoruz ve burada mutlaka bir sahne çekmeliyiz diyoruz. Allah bize kolaylık versin, Muş’ta göstermediğimiz yer kalmayacak” dedi.
Filmin yapımcılığını üstlenen Fırat Erez ise çekimlerin önümüzdeki günlerde başlamasının planlandığını hatırlatarak, “Bu topraklarda büyümüş olmak, bize birçok değer kattı. Bu değerler cesareti ve memleketimize destek vermeyi öğretti. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak, buradaki insanların içlerindeki mücadeleyi gördüm. Bu yüzden, bu memleketin sanatsal olarak aç olduğunu ama bu sanatın bu yörede yaşayan insanlar tarafından gelişeceğini düşündük. Muş halkının bu topraklara ve projeye verdiği değerler, bizim için çok önemli. Bu proje, turizm açısından, bölgesel olarak halkın gelişimi açısından ve sanatsal olarak buraya büyük katkı sağlayacak. Bu destekleri göz önünde bulundurarak, Muş’ta karar kıldık” ifadelerini kullandı.
2024 yılında vizyona girmesi planlanan “Babamın Damadı” filmi, sinemaseverler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ