Üniversitelerarası kurul yönetimi Kars’ta toplandı

Üniversitelerarası kurul yönetimi Kars’ta toplandı

Genel 2.02.2026 17:39:06 0
Üniversitelerarası kurul yönetimi Kars’ta toplandı
Tarih: 02.02.2026 17:39 Güncelleme: 02.02.2026 17:39
Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda, yükseköğretim sistemine ilişkin güncel gelişmeler, devam eden çalışmalar ve önümüzdeki döneme yönelik stratejik gündem maddeleri kapsamlı şekilde ele alındı.
ÜAK Yönetim Kurulunda yer alan rektörler ile kurul üyelerinin görüş ve değerlendirmeleri doğrultusunda yapılan toplantıda; üniversiteler arası iş birliğinin güçlendirilmesi, akademik kalite süreçleri, yükseköğretimde dönüşüm ve güncel uygulamalar başta olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.
Toplantıya katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, yükseköğretim kurumları arasında ortak akıl ve eşgüdümün önemine dikkat çekerek, ÜAK bünyesinde yürütülen istişare süreçlerinin üniversitelerin kurumsal gelişimine ve ülkenin bilimsel kapasitesine doğrudan katkı sunduğunu ifade etti. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, yükseköğretimde kalite odaklı yaklaşımın güçlendirilmesi ve üniversitelerin toplumsal sorumluluk alanlarının genişletilmesi noktasında bu tür toplantıların büyük önem taşıdığını vurguladı. Toplantı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, nazik ev sahiplikleri için Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya teşekkür ederek, toplantıya katılım sağlayan tüm rektörlere ve kurul üyelerine başarılar diledi.
Program kapsamında ÜAK heyeti, toplantının ardından Kars Valiliğini ziyaret etti. Heyet, Kars Valisi Ziya Polat tarafından Valilik makamında misafir edildi. Gerçekleştirilen ziyarette, bölgesel kalkınma, üniversite-şehir iş birliği ve yükseköğretim kurumlarının yerel dinamiklerle etkileşimi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu Toplantısı, yükseköğretim sisteminin gelişimine yönelik ortak hedeflerin istişare edildiği verimli görüşmelerle tamamlandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ