Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: "2026 yılının ilk yarısı içerisinde tüneli hizmete açmış olacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: "2026 yılının ilk yarısı içerisinde tüneli hizmete açmış olacağız"

Politika 5.12.2025 15:54:17 0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu:
Tarih: 05.12.2025 15:54 Güncelleme: 05.12.2025 15:54
Erzurum-Rize arasında bulunan ve yapımı devam eden Dallıkavak Tüneli Projesi’ni inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İnşallah 2026 yılının ilk yarısı içerisinde biz burayı bitirerek hizmete açmış olacağız ve Erzurum-Rize akışını birazcık daha kolaylaştırmış olacağız" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzurum’u Rize’ye bağlayacak Dallıkavak Tüneli Projesi inşaatını inceledi. Beraberinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ile tünel inşaatını gezen Uraloğlu, tünelde kazı ve destekleme çalışmalarında sona gelindiğini belirti.
Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "Bugün Erzurum ziyaretlerimiz kapsamında öncelikle Kırık Tüneli’ni ziyaret ettik. Oradaki çalışmalarla ilgili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Sizleri de bilgilendirdik. Dönüş güzergahımızda Dallıkavak Tüneli, Dallıkavak geçişini bypass eden en kritik kesimi Dallıkavak Tüneli’ni beraberce heyetimizle beraber inceledik. Milletvekillerimiz, valimiz, il başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla, karayollarından inceledik. 3 bin 500 metre uzunluğunda Dallı kavak geçişini baypas eden hem trafik güvenliğini sağlamış olacak hem de kış şartlarında işimizi kolaylaştırmış olacak. Tünelin içerisinden biz geçtik. Aşağı yukarı kazı ve destekleme işleri bitti. Nihai beton kaplaması az bir eksiğimiz kaldı, Kış şartları şu an müsaade ediyor. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önemli bir problemimiz kalmadığını söyleyebiliriz. Hedefimiz bu senenin sonu açmaktı. Ancak tünelde bazen ön görmediğimiz gelişmeler olabiliyor. Ummadığımız bir zeminle karşılaştığımız için küçük bir göçük oldu. Çok şükür herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu olmadı. İnşallah 2026 yılının ilk yarısı içerisinde biz burayı bitirerek hizmete açmış olacağız ve Erzurum-Rize akışını birazcık daha kolaylaştırmış olacağız. Zaten yaklaşık 7 bin 100 metrelik Kırık Tüneli’ni de bitirdiğimiz zaman önümüzde çok bir engel kalmamış olacak. Ve bura 196 kilometreyle Erzurum’u en kısa yol olan Ovit geçişiyle, Kırık geçişiyle, Dallıkavak geçişiyle inşallah Karadeniz’e, Rize’ye bağlamış olacağız. Arkadaşlarıma ben kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ