Türkmenoğlu, Van'da İşten Çıkarılan İşçileri Meclis'e Taşıyacak ve DEM Parti ile Görüşecek

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'da belediyelerden işten çıkarılan işçilerin sorununu Meclis gündemine getireceğini açıkladı.

Van Haberleri 20.01.2026 23:45:00 0
Türkmenoğlu, Van
Tarih: 20.01.2026 23:57 Güncelleme: 20.01.2026 23:57

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'da belediyelerden işten çıkarılan işçilerin sorununu Meclis gündemine getireceğini açıkladı. Türkmenoğlu, çözüm için DEM Partili milletvekilleriyle uzlaşı arayacağını belirtti.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'da belediyelerden işten çıkarılan işçilerin durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyacağını duyurdu. Çözüm için diyalog ve uzlaşı vurgusu yapan Türkmenoğlu, konuyu DEM Partili milletvekilleriyle görüşeceğini ifade etti.

Van'da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir otelde düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Türkmenoğlu, kentin güncel meselelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Adım Atacağız”

Toplantıda sözlerine Van'daki son gelişmeleri değerlendirerek başlayan Türkmenoğlu, özellikle belediyelerde yaşanan işten çıkarmaların yarattığı mağduriyete dikkat çekti. İşçilerin haklarının korunması ve sorunun çözülmesi noktasında sorumluluk almaya hazır olduklarını belirten Türkmenoğlu, "Bu konu, bölgemiz için büyük önem taşıyor" dedi.

“Meclis'te DEM Parti ile Görüşeceğim”

Yaşanan sorunun çözümünde parlamentonun etkin rol oynayabileceğini kaydeden Türkmenoğlu, şu açıklamayı yaptı:
“Belediyelerden işten çıkarılan işçilerle ilgili olarak en kısa sürede TBMM'de girişimde bulunacağım. Bu süreci sağduyu ve uzlaşıyla yönetmek istiyoruz. Bu amaçla Meclis'teki DEM Partili milletvekilleriyle de görüşerek, mağduriyetleri giderecek bir çözüm yolu arayacağız.”

Uzlaşı Çağrısı ve Sonraki Süreç

Türkmenoğlu, yapıcı bir diyalog süreci başlatılması halinde sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulabileceğine inandığını söyledi. Milletvekili Türkmenoğlu'nun bu açıklaması, işten çıkarılan yüzlerce işçi ve aileleri için umut ışığı olurken, Van siyasetinde yeni bir diyalog kapısının aralanabileceği yorumlarına da neden oldu. Sürecin TBMM'de nasıl ilerleyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ