Türkiye'den Tepkiler Büyüyor: 'İsrail İşgali Bitirmeli, Zarar Tazmin Edilmeli'

Türkiye'den israil'e tepki: "İşgal bir an önce durdurulmalı"

Genel 19.07.2024 22:55:00 0
Türkiye
Tarih: 19.07.2024 22:59 Güncelleme: 19.07.2024 23:00

TÜRKİYE'DEN ART ARDA AÇIKLAMALAR

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin kararını açıklamasının ardından, Türkiye'nin yetkili kurumlarından peş peşe açıklamalar geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal ve zulmünün bir an önce son bulmasını talep ederek, İsrail'in tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARI VE İÇERİĞİ

UAD tarafından duyurulan danışma görüşünde, işgalin, ilhak uygulamalarının, Doğu Kudüs'ün statüsünde yapılan değişikliklerin ve ayrımcı uygulamaların hukuka aykırı olduğunu ifade edildi. Türkiye, UAD'ne yapılan hukuki sürece hem yazılı hem de sözlü katkı sağlayarak destek verdiğinin altını çizdi ve uluslararası toplumun İsrail'in hukuka aykırı politikalarına karşı güçlü bir tavır benimsemesi gerektiğine işaret etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararında İsrail'in Filistinlilere yönelik mevcut işgal ve eziyet politikasının hukuka aykırı şekilde yürütüldüğünün teyit edildiği vurgulandı. İsrail'in Filistin topraklarındaki mevcudiyetini sona erdirip zararları tazmin etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Gazze halkına uygulanan soykırıma varan fiiller de dahil olmak üzere, Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmayacağı ve bu yöndeki çabaların süreceği ifade edildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Ömer Çelik'in yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nin son kararının Filistin halkının kendi kaderini tayin etme mücadelesine verdiği desteği tekrar teyit ettiği belirtildi. İsrail'in uluslararası hukukun ve insan haklarının ihlali konusunda karşı oldukları ve yasal takipçisi oldukları yönünde vurgu yapıldı. Çelik, Türkiye'nin Doğu Kudüs'ü başkent olarak kabul eden bir Filistin Devleti'nin kurulması için Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğini açıkladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ