Türkiye’de tek olan bu müzede Narin’in ismi de yaşatılacak

Türkiye’de tek olan bu müzede Narin’in ismi de yaşatılacak

Kültür Sanat 21.09.2024 11:51:57 0
Türkiye’de tek olan bu müzede Narin’in ismi de yaşatılacak
Tarih: 21.09.2024 11:51 Güncelleme: 21.09.2024 11:51
Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan ve boğularak öldürüldüğü tespit edilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın ismi, Elazığ’da yer alan Türkiye’nin tek olan ve Atatürk’ün kullanmış olduğu fincanın da yer aldığı Kahve Fincanı Müzesi’nde yaşatılacak.
Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından Harput Mahallesi’ne kazandırılan Kahve Fincanı Müzesi, açılışının yapıldığı 29 Ekim 2023’ten bu yana ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Teşhir edilen fincan sayısı zamanla 6 bine ulaştı.
Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın isminin Elazığ’daki Kahve Fincanı Müzesi’nde yaşatılması için destek verildi. Elazığlı bir aile, Narin adına bir fincan bağışlayarak müzede sergilenmesini sağladı. Fincanların koruyup sergileme sorumluluğunun önemine değinen ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, müzeye olan ilginin giderek arttığını belirtti.
Öte yandan müzede, aralarında Atatürk’ün kullandığı fincan başta olmak üzere İngiltere’den Osmanlı’ya gelen fincan, üzerinde 12 Hayvanlı Türk Takvimi olan fincan takımı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve birçok bürokratın kullandığı veya bağışladığı fincanlar yer alıyor.

Narin adına getirilen fincan müzede sergilenmeye başlandı
Elazığlı bir ailenin Narin adına Müzeye fincan bağışladığını ifade eden ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, “Harput Kahve Fincanı Müzesindeyiz. Fincan akımı devam ediyor. Bugün bizi sevindiren bir şey daha oldu. Bir aile müzemizi ziyaret etti ve bize 5 fincan getirdiler. 4 tanesine kendi isimlerini yazdırırken son zamanda ülkemizin gündemi olan, hepimize de vicdan azabı yaşatan Narin adına bir fincan bırakmak istediler. Biz de kabul ettik, fincanlarını aldık. Şu anda onu da burada sergiliyoruz” dedi.

"Emanetimizdir, onları mutlaka koruyup sergilemek zorundayız"
Müzede birçok değerli fincanın yer aldığını dile getiren Başkan Bulut, "Müzede çok kıymetli fincanlar da var. Bu fincanlar içerisinde İngiltere’den Osmanlı’ya gelen fincan dahil olmak üzere üzerinde 12 Hayvanlı Türk Takvimi olan takım, 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’ı ziyaretleri sırasında kullanmış olduğu fincan olmak üzere çok değerli fincanlarımız var. Yoğun bir ilgi görüyoruz. Fincan akımı devam ediyor. Şu anda fincan sayımız 6 binin üzerinde. Bu rakamın giderek artacağı kanaatindeyiz. Buraya gelen bütün fincanlar bizim emanetimizdir. Onları mutlaka koruyup sergilemek zorundayız” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ