"Türkiye yeşeriyor, Gazze güçleniyor" projesiyle Yüksekova’da fidanlar toprakla buluştu

"Türkiye yeşeriyor, Gazze güçleniyor" projesiyle Yüksekova’da fidanlar toprakla buluştu

Genel 18.11.2025 14:41:10 0
Tarih: 18.11.2025 14:41 Güncelleme: 18.11.2025 14:41
Türkiye genelinde 81 ildeki imam hatip okullarında, Gazze’ye nefes olmak ve yarınlara umut taşımak amacıyla anlamlı bir fidan dikme etkinliğini düzenledi.
"Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Yüksekova’da fidanlar toprakla buluştu. İlçenin Yeni Mahalle’de yer alan Yüksekova Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde bir araya gelen İmam Hatipliler Derneği’nin (ÖNDER) çalışmaları ve öğrenciler eşliğinde programı gerçekleştirildi.
Yapılan açıklamada İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Tahir Çavlı, "Gazze’ye nefes, yarınlara umut olmak üzere 81 ildeki imam hatip okullarında fidanlarımızı toprakla buluşturdu. Çavlı, "Bugün, Türkiye’nin dört bir yanındaki imam hatip okullarımızda geleceğe uzanan kökler salıyoruz. Toprağa emanet ettiğimiz her bir fidan, sadece bir ağaç olmakla kalmayacak; Gazze’deki kardeşlerimize bir nefes, mazlum coğrafyalara bir umut filizidir. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatırken, Gazze’deki şehit kardeşlerimizin de ruhlarına bir Fatiha armağan ediyoruz. Bu fidanlar, aynı zamanda bizim sarsılmaz kardeşlik bağımızın, ümmet bilincimizin ve diriliş ruhumuzun canlı birer timsalidir" dedi.
İmam hatip gençliği olarak sadece bugünü değil, yarınları da inşa etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Çavlı, "Bu proje, hem çevremize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizin hem de dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizle olan gönül bağımızın en güzel göstergesidir. ’Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor’ derken, inanıyoruz ki diktiğimiz her bir fidanla Türkiye daha da yeşerecek, Gazze de direnişiyle ve umuduyla daha da güçlenecektir. Bu vesileyle projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm imam hatip camiamızı bu kutlu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ