Türkiye-Fas İş birliği güçleniyor

Türkiye-Fas İş birliği güçleniyor

Sağlık 23.10.2025 17:30:09 0
Türkiye-Fas İş birliği güçleniyor
Tarih: 23.10.2025 17:30 Güncelleme: 23.10.2025 17:30
Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve beraberindeki heyet, Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Mohammed Ali Lazreq’i büyükelçilikte ziyaret etti.
Ziyarette, Türkiye ile Fas arasında sağlık turizmi, kültürel diplomasi ve yatırım alanlarında ortak bir vizyonun paylaşıldı. Görüşmede, iki ülkenin sağlık, kültür ve turizm alanındaki benzer potansiyelleri ile tarih boyunca oluşturdukları medeniyet köprüleri ve kültürel zenginlikleri ele alındı.
Heyet, geleneksel tıp uygulamaları, sağlık yatırımları, akademik iş birlikleri ve helal sağlık turizmi gibi alanlarda ortak projelerin geliştirilebileceğini ifade etti.
Ziyaret kapsamında, 21-22 Kasım 2025 tarihlerinde İzmir Balçova Termal Otel’de gerçekleştirilecek olan ‘1. Uluslararası Sağlık Turizmi Köprüleri: Sağlık Diplomasisi ve İnovasyon Kongresi’ne’ davet de iletildi.
Prof. Dr. Aysun Bay, ziyarette yaptığı değerlendirmede, "Fas ve Türkiye, sağlık turizmi alanında sadece coğrafi yakınlık değil, aynı zamanda vizyonel bir yakınlık da paylaşıyor. Ortak kültürel değerlerimiz, sürdürülebilir turizm ve sağlıkta kalite standartlarımızı birleştirerek, bölgesel iş birliklerine örnek teşkil edecek" dedi.
Büyükelçi Mohammed Ali Lazreq, iki ülkenin sahip olduğu ortak kültürel mirasın sağlık ve turizm alanında benzersiz bir sinerji oluşturduğunu vurguladı. Büyükelçi Mohammed Ali Lazreq, "Fas ve Türkiye, hem medeniyet hem de sağlık vizyonu açısından ortak değerlere sahip iki ülkedir. Bu nedenle sağlık turizmi ve termal tedavi alanlarında iş birliği büyük önem taşıyor. Türkiye’nin özellikle Trabzon’da Körfez ülkeleriyle birlikte gerçekleştireceği sağlık yatırımları, bölgesel kalkınma açısından örnek bir model olacaktır. İzmir’de Kasım ayında düzenlenecek olan 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Köprüleri Kongresi’ne davetiniz için teşekkür ederim; ülkemizi temsilen katılmaktan memnuniyet duyacağım" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda, taraflar arasında kültürel mirasın tanıtımı, sağlık yatırımlarının geliştirilmesi ve kültür turizmi temelli etkinliklerin düzenlenmesi yönünde iş birliği kararı alındı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ