Türkiye birincisi olarak kazandığı Hacettepe’yi bırakmak zorunda kalan 28 Şubat mağdurunun azim dolu hikayesi

Türkiye birincisi olarak kazandığı Hacettepe’yi bırakmak zorunda kalan 28 Şubat mağdurunun azim dolu hikayesi

Genel 28.07.2023 12:01:36 0
Türkiye birincisi olarak kazandığı Hacettepe’yi bırakmak zorunda kalan 28 Şubat mağdurunun azim dolu hikayesi
Tarih: 28.07.2023 12:01 Güncelleme: 28.07.2023 12:01
Elazığ’da yaşayan Selman Kaya, 1999 yılında girdiği üniversite sınavında Türkiye birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nü kazandı. O dönem gözleri yüzde 25 oranında gören Kaya, 28 Şubat döneminde babasının kılık kıyafeti yüzünden ameliyatının yarıda bırakıldığını ve gözlerini kaybettiğini belirtti. Okulu bırakmak zorunda kalan ve daha sonra ilahiyat okuyarak EKPSS’de 97 puan alan Kaya, memur oldu ve 4 kitap yazdı.
Elazığ’da yaşayan 5 çocuklu ailenin 3’üncü çocuğu olan 43 yaşındaki İlahiyatçı Yazar Selman Kaya, 1999 yılında girdiği üniversite sınavında Türkiye birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nü kazandı. O dönem sağ gözünde yüzde 25, sol gözünde ise yüzde 15 oranında görme kabiliyeti olan Kaya, üniversite hastanesinde tedavi oldu. 28 Şubat döneminde babasının kılık kıyafetinden dolayı tedavisi yarım bırakılınca görme kaybının yüzde yüze ulaştığını belirten Kaya, bölümü bırakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 18 yıl boyunca babasının da destekleriyle tedavi olmak için hastane hastane gezen Kaya’nın gözleri tamamen kapatıldı. Azmin en güzel örneklerine imza atan Kaya, bu süreçte Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesini okuyarak mezun oldu ve 2013 yılında girdiği EKPSS’de 97 puan alarak 60 bin kişi arasında 105’inci oldu. Memur olarak yaklaşık 5 yıldır Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan Kaya, ayrıca Nuru’l Kamer, Ayın Nuru, Ashab-ı Kiram’ın Fazileti ve Aralarındaki İhtilafın Değerlendirmesi ile Seyyah kitaplarını da yazarak okuyucularla buluşturdu.
28 Şubat döneminde yaşadığı zorlu süreci anlatan Selman Kaya, “İlk olarak Hacettepe Eczacılık Fakültesi’ni kazandım. Ancak gözlerimi kaybettiğim için oradaki öğrenimimi devam ettiremedim. O noktada tedavi yarıda bırakıldı. Aynı zamanda babamın kıyafetinden dolayı 28 Şubat süreci mağduruyum. Sonrasında İlahiyat Fakültesini okudum ve bu bölümden mezun oldum. 4 adet kitabım çıktı. Birinci kitabımı çocukluk arkadaşımdan yardım alarak yazdım. Daha sonraki kitaplarımı, bilgisayar kullanmaya başladığım için ekran okuma programı aracılığıyla yazmaya başladım” dedi.
28 Şubat mağdurlarından birisi olduğunu dile getiren Kaya, “Tedavi yarım bırakılmadan önce sağ gözümde yüzde 25, sol gözümde yüzde 15 oranında görme vardı. Üniversite sürecine kadar bu şekilde okumuştum. Tedavi yarım bırakılınca görme tamamen kayboldu. Korneanın delinmesine karşı gözlerim kapatıldı. Eczacılık kazandığım sınavda Türkiye engelliler arasında birinci olmuştum. EKPSS’de ise 97 puan alarak 60 bin kişi arasında 105’inci oldum. Böylece memuriyet hayatım da başlamış oldu” dedi.
Baba Hasan Kaya ise tedavi sürecinin yaklaşık 18 yıl sürdüğünü ancak zamanında müdahale yapılmadığı için oğlunun gözlerinin kapatılması gerektiğini dile getirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ