Türk Kızılay Elazığ Şubesi’nden 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek

Türk Kızılay Elazığ Şubesi’nden 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek

Genel 2.11.2025 11:18:48 0
Türk Kızılay Elazığ Şubesi’nden 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek
Tarih: 02.11.2025 11:18 Güncelleme: 02.11.2025 11:18
Türk Kızılay Elazığ Şubesi tarafından kurulan 12 bin kişi kapasiteli aşevinde, şimdilik 200 ihtiyaç sahibine her gün sıcak yemek ulaştırılıyor.
Türk Kızılay Elazığ Şubesi bünyesinde kurulan 12 bin kişi kapasiteli aşevi, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmaya başladı. Olağanüstü dönemlerde, afet ve benzeri durumlarda da hizmet verecek olan aşevinde, şu anda 200 kişiye her gün sıcak yemek çıkarılıyor. Türk Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, Türk Kızılay bünyesinde kurulan 12 bin kişi kapasiteli aşevinin hem olağanüstü dönemlerde hem de günlük hayatta ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak amacıyla faaliyete geçtiğini belirtti. Başkan Kızılkaya, " Bu 12 bin kişilik kapasite, afet ve benzeri durumlarda hiç beklemeden devreye girebilecek bir yapıda. Şu anda 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek veriyoruz, ancak hedefimiz gelen talepler doğrultusunda bu sayıyı bin kişiye çıkarmak. 81 ilde 81 aşevi projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz bu çalışmanın temel amacı başta ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, kendi yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza düzenli olarak sıcak yemek ulaştırmaktır" dedi.
Yürütülen çalışmaların Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Türk Kızılay Elazığ İl Merkezi tarafından ortak çalışma olduğunu ifade eden Kızılkaya, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışıyla hareket etmek gerekir. Bu çalışmanın kalıcı olması ve sofralarımızın daha zengin hale gelmesi için tüm hemşerilerimizin, iş insanlarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz. Kapılarını çalmadığımız gün belki de aç yatacak insanların karınlarını doyurduğumuzu bilerek katkı sunmalarını istiyoruz. Allah tüm hayırseverlerin bağışlarını kabul etsin. Ayrıca, aşevi faaliyetlerini yerinde görmek isteyen bağışçılar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tesisimizi yerinde de görebilirler" şeklinde konuştu.
Öte yandan, 2028 yılı sonuna kadar 81 ilde toplam 95 aşevi hedefi olduğu kaydedildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ