Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şanlı, Kars ve komşu illerde ziyarette bulundu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şanlı, Kars ve komşu illerde ziyarette bulundu

Genel 27.09.2023 12:02:09 0
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şanlı, Kars ve komşu illerde ziyarette bulundu
Tarih: 27.09.2023 12:02 Güncelleme: 27.09.2023 12:02
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı sendikal faaliyetler çerçevesinde Kars, Ağrı ve Ardahan illerini ziyaret ederek kamu görevlilerinin taleplerini yerinde dinledi.
Üyelerle çeşitli etkinliklerde biraya gelen Şanlı, Kars, Ağrı ve Ardahan illerinde yaptığı kamu görevlilerinin taleplerini dinledi. Çözümü önerilerini masaya yatırdı.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türk milleti Anadolu’ya ruh verdi. Anadolu’yu namus belledi. Üzerinde gözyaşlarını akıttı, sevinçlerini paylaştı. Horon tepti, zeybek oynadı, halay çekti. Bar ve misketle güldü. Ağıtlarını yaktı, düğünlerini yaptı. Şalvarıyla, başörtüsüyle, al yazmasıyla telli duvaklı gelinleri erlerine kavuştu. Milletimiz, emin olun ki; tarih boyunca Fırat kadar engin, Dicle kadar mağrur, Ağrı Dağı kadar haşmetli yaşadı. Her şeyden aziz bildiği vatanının her köşesine kefensiz şehitlerini emanet etti. Sarıkamış işte burada, Allahuekber Dağları yanı başımızda. Ebul Hasan El-Harekani ve Ahmed-i Hani hazretleri bu bölgede. Aşkın Sarayı İshak Paşa Sarayı ihtişamıyla burada, Arap Baba Şehitliği, Kars Üçler Şehitliği, Sarıkamış şehitliği, Allahuekber Dağları’nd ölen şehitlerimiz ibret almasını bilenler için bu serhat illerimizde. Milletimiz aziz vatanı için şiirler yazdı, şarkılar söyledi, türküler besteledi, maniler, deyişler dillendirdi” dedi.
Mezhep, köken ya da bir başka farklılık gözetmeden ve asla bunlara takılmadan Allah bir dedi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) muhteşem tebliğine iman etti diyen Şanlı, “Ayrılık tanımadı, birlik içinde ve kardeşlik duygularıyla asırlarca son yurdunda tek yürek, tek bilek ve tek millet oldu. Fitneye geçit vermedi. Daha çok birbirine sarıldı. Saldırılara aldırmadı. Daha çok kenetlendi. Tahriklere kapılmadı. Daha çok bütünleşti. Vatanımızdan bizi atmaya çalışanlara teslim olmadı. İhanete, melanete ve işgallere kahr etti, buğz etti ve hepsini çok şükür ki def etti. Allah Allah’ nidalarıyla vatan yaptığımız Anadolu’yu elimizden almaya cüret eden Haçlı zihniyetine defalarca şamarını indirdi. Ve Türk milleti, içine atılan ayrılık tohumlarına itibar etmedi. Buralarda, sizlerle birlikten olmaktan dolayı büyük bir kıvanç ve mutluluk duydum. Bu vesileyle başta büyük sultan Alparslan olmak üzere; Anadolu’yu vatanlaştıran, Türkleştiren ve İslamla müşerref kılan kutlu ceddimize en derin hayranlığımla Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ata topraklarımızı mezalime karşı savunan, emperyalist emelleri yok eden ve bu yolda toprağa düşen bütün şehitlerimizin manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. Hepsinin ruhu şad olsun” diye konuştu.
“Serhat şehirlerimizde lojman açığı”
Bölgeye İmam-Hatip olarak atanan meslektaşlarının lojman sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Şanlı, “Atandıkları öy ve kasabalarda lojman olmayışı ile birlikte kiralık ev dahi bulunmadığından yetkililer, görevlilerimizi barınacak yer bulamadıklarından dolayı başka görevlere almak zorunda kalmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı TOKİ ile iletişime geçerek köy ve kasabalarda bu sorunu çözmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde bu köylerde görevli olmayacak, camilerimiz ve köy halkı imamsız kalacaktır. Sağlıktan-Eğitime her alanda büyük külfet ve zorlukla karşı karşıya kalan kamu görevlilerinin sıkıntıları acilen giderilerek MAHRUMİYET TAZMİNATI adı altında makul bir rakam tespit edilerek hem mağduriyet giderilmeli ve hem de buralarda görev yapmak cazibeli olmalıdır. ” şeklinde konuştu.
“Manevi danışmanlık müessesesi daha verimli ve kurumsal halde olmalı”
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, daha sonra özetle şunları söyledi.
“Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile KYK’lar arasında yapılan karşılıklı mutabakatla manevi danışman olarak görevlendirilen Din Görevlileri gittikleri kurumlarda üvey muamelesi görerek kendilerine yer gösterilmediğinden şikayetle kendilerine rahat bir çalışma ortamı sağlanmamasının verimli ve azimli çalışmayı olumsuz yönde etkilediğini ifade etmektedirler. Manevi Danışman olarak görevlendirilen meslektaşlarımızın çalışma odası sorunu çözülmeli ve günlük en az 3 saat ek ders ücreti ve yol parası ödenmelidir. Tarihi ve turistik özelliği haiz, manevi değeri yüksek, özellikle iç ve dış turizmin çok canlı olduğu cami ve türbelerin temizlik, tertip ve düzenin yanında özellikle güvenlik açısından oldukça sıkıntı arz eden cami ve türbeleri 24 saat koruyacak kolluk kuvvetine acilen ihtiyaç vardır. Özellikle Serhat Kars İlimizde kale civarındaki Ebul Hasanil Arakâni Hazretlerinin de bulunduğu Ulu cami ve kümbet camilerimizin oldukça korumasız ve güvenliksiz olduğu bir gerçektir. Bu bölgede bulunan park vb. yerlerin tiner, alkol vd kullananlar ile ahlak dışı hal ve hareketlerin oldukça yaygın olduğunu camilere ibadet için giden cemaat söylemektedir. Özellikle yatsı ve sabah namazlarına korka korka gittiklerini ifade etmektedirler. Serhat Kars’ın bu maneviyat ve tarih dolu yerlerinin Valilik, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü ortak çalışma yapmak suretiyle güvenlik veya bekçi görevlendirilmesini bekliyoruz.”
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı ziyaretleri çerçevesinde, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz ve İlçe Müftülüklerini ziyaret etti.
Ziyarette Türk Diyanet Vakıf-Kars İl Temsilcisi Osman Örs, Ağrı İl Temsilcisi Ömer Özalp, Ardahan İl Temsilcisi Cengiz Bedir ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı şube başkanları eşlik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ