Tuncelili esnafa 50 milyon TL kredi desteği

Tuncelili esnafa 50 milyon TL kredi desteği

Ekonomi 15.01.2023 13:07:21 0
Tuncelili esnafa 50 milyon TL kredi desteği
Tarih: 15.01.2023 13:07 Güncelleme: 15.01.2023 13:07
Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Hıdır Belice, esnafa verilmek amacıyla gönderilen 50 milyon TL’lik işletme ve yatırım kredisini kullandırmaya başladıklarını ifade etti.

Tunceli ESOB Başkanı Hıdır Belice, kentte kredi bekleyen esnaflar için Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine 50 milyon TL işletme ve yatırım kredisi gönderildi. Kredisi onaylanan ve para almayı bekleyen esnafların kredilerini kullanmaya başladıkları bildirildi.


“Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül beyi makamında ziyaret ederek kredi almayı bekleyen esnaf ve sanatkarlarımızın durumlarını paylaşarak destek ve yardım talebinde bulunmuştum. Başkanımız yeni yılda esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ihtiyaçlarını karşılamak için gereğini yapacaklarını belirterek bizlere ve ilimize özel bir duyarlılık göstermişti. Bu konuyu il ve ilçe esnaflarımızla da paylaşmıştım. Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifine 50 milyon TL İşletme ve yatırım kredisi olmak üzere Türkiye Halk Bankası aracılığıyla küçük esnaf ve sanatkarlarımıza verilmesi için gönderilmiştir. Kredisi onaylanan ve para almayı bekleyen esnaflarımız kredilerini kullanmaya başladılar” diye konuştu.


Kredinin detaylarını da paylaşan Belice, “Esnaf ve sanatkarlarımız 500 bin işletme kredisi, bir milyon 500 bin TL ticara araç veya ticari iş yeri alma kredi hakkına sahiptirler. Yazılı şekilde kredi kullanma şartlarına haiz olan her esnafımız istediği zaman kredisini kullanabilmektedir. İşletme kredisi 5 yıl vadeli olup aylık, üç aylık ve altı aylık vadeler şeklinde yıllık yüzde 7.50 gibi düşük faiz oranıyla kullandırılmaktadır. Yatırım kredisi yıllık 7.50 faiz oranıyla araç alımında 7 yıl, ticari iş yeri alımında 10 yıl vadeli kullandırılmaktadır” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: tuncelili esnafa 50 milyon tl kredi desteği
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ