TRT avukatı Varol: Karar darbe heveslilerine ders olsun

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin davada verilen kararı değerlendiren TRT Kurumu avukatı Alaeddin Varol, 'Bu karar, darbe heveslilerine ders olsun.' dedi.

Genel 7.04.2021 16:23:08 0
TRT avukatı Varol: Karar darbe heveslilerine ders olsun
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 16:23

ANKARA (AA) - Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsünde görülen karar duruşması sonrası basın mensuplarına açıklama yapan TRT Kurumu avukatı Alaeddin Varol, sanıkların ceza kanunundaki en üst seviyedeki hükümlerle cezalandırıldığını belirtti.

Varol, şöyle devam etti:

"Darbe heveslileri bu dosyaları incelesinler. Bu karar onlara ders olsun. Günümüzde de bu tip insanlar ortaya çıkmaya başladı. Onlara da bu davalar ibret olsun. Bu kişilere bizim ceza kanunumuzda verilen cezaların en üst seviyesi verildi, daha fazlası yok. İdam cezası olsaydı idam verilecekti. Üst rütbelilerin tamamı ağırlaştırılmış müebbet alırken, bu dosya haricinde Muhammet Tanju Poshor Cumhurbaşkanımıza da suikast teşebbüsünden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Bu kişiler kuvvetle muhtemel cezaevlerinde ölecekler."

Duruşmayı provoke etmeye çalışan sanıklara rağmen mahkeme heyetinin dosyayı titizlikle incelediğini ve ayrıntılı bir karar verdiğini ifade eden Varol, "Dosya içerisinde bize göre de suçsuzluğu ortada olan er ve erbaşlar vardı, bunların hepsi beraat etti." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adına davayı takip eden avukat Serhat Kemal Yılmaz ise "Türk yargısı adaletli bir şekilde yargılama yapmıştır. Dört yıl boyunca sanıkların beyanlarını saatlerce sözlerini dahi kesmeden dinlemiş, verdikleri her dilekçeyi değerlendirmiştir ve bugün de özgür iradesiyle adil bir karar vermiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davasında bugün açıklanan karara göre, TRT binasına yönelik işgali yöneten eski Albay Muhammet Tanju Poshor 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, darbe bildirisini TRT'de okutan eski Yarbay Ümit Gençer "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve Muhafız Alayı'ndan Genelkurmay Karargahı'na baskına giden ekibin başındaki eski Binbaşı Fedakar Akça ise ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ