TOKİ Van’da ucuz konut satıyor! Başvuruyu kaçırmayın

Ev sahibi olmanın her geçen gün daha da zorlaştığı Van’da ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ’den müjdeli haber geldi. Van’ın da aralarında olduğu 43 ilde ucuz konut satılacak…

Van Haberleri 7.10.2023 10:24:00 0
TOKİ Van’da ucuz konut satıyor! Başvuruyu kaçırmayın
Tarih: 07.10.2023 10:27 Güncelleme: 07.10.2023 15:12

Kiralık ve satılık konut fiyatlarının mega kentlerle yarıştığı Van’da ev sahibi olmak hayal olurken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) piyasayı rahatlatacak bir adım atmaya hazırlanıyor. TOKİ’den alınan bilgiye göre, Van’da ucuz konut satılacak. Başvuruya ilişkin detaylar haberimizde…

UCUZ FİYATLI EVLER DÜŞÜK PEŞİNATLA SATILACAK
TOKİ, 43 ilde konut, 17 ilde ise iş yeri satışı gerçekleştirecek. Konutların gerçek fiyatları 700 bin liradan başlarken ihaleyle satışa çıkacağı için daha ucuza da alınma ihtimali doğacak.

Taksit ve düşük peşinat avantajıyla yapılacak ihale 11-12-13 Ekim’de gerçekleştirilecek.

İhaleye konu olan konutların muhammen bedeli 700 bin lira seviyelerinden başlıyor.

Başka bir deyişle TOKİ tarafından konuta biçilen değer 700 bin ancak ihale daha alt fiyatlardan başlayabilecek.

İŞTE BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ
Alıcılar konut ile iş yerlerine yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile sahip olabilecek. Konutlar için açık artırma 11 Ekim 2023 Çarşamba günü, iş yerleri için 12 Ekim 2023 Perşembe ve Samsun Toybelen’de satışa sunulan iş yerleri için 13 Ekim 2023 Cuma günü açık artırma yapılacak.

İhaleler saat 10.30’da başlayacak. Açık artırmalar, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara The Green Park Hotel’de yapılacak. Ayrıca internetten üzerinden de (www.emlakmuzayede.com.tr) teklif verilebilecek.

O İLLER ARASINDA VAN DA VAR!
Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre, Alıcılar, Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat illerinde satışa sunulan konutlara yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle sahip olabilecek.

17 İLDE İŞ YERLERİ DE SATILACAK

Ayrıca, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Denizli, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerinde satışa sunulan iş yerleri ise yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle alınabilecek.

Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri ise Türkiye Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

KATILIM TEMİNATI 50 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Müzayedeye çıkan ve muhammen bedeli 599.999.- TL’ye kadar olanlar için 50.000.-(Ellibin) TL, muhammen bedeli600.000 – 1.499.999.- TL’ye kadar olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL, muhammen bedeli1.500.000 – 4.999.999.- TL’ye kadar olanlar için 200.000.-(İkiyüzbin) TL, muhammen bedeli 5.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 400.000.-(Dörtyüzbin) TL katılım teminatı ödenmesi gerekiyor. Müzayede sonucunda ev ya da iş yeri alınamazsa teminatlar iade ediliyor.

İNTERNETTEN MÜZAYEDEYE KATILACAKLAR DİKKAT

İnternet bağlantıları ile açık artırmaya katılmak için bayrak sahipleri bizzat, yetkilileri ve/veya vekilleri 29 aracılığıyla veya önceden Emlak Yönetim ile mutabakat/muvafakat alınmak kaydıyla internetten doğrudan teklif vererek toplantıya katılabilecekler. İnternet katılımı ihale tarihinden 1 gün önce kapatılacak. (10.10.2023 Saat: 10.30)

AYLIK TAKSİT VE BORÇ BAKİYESİ NASIL İŞLEYECEK?

Her takvim yılının 1 Ocak – 30 Haziran tarihleri arası birinci altı aylık dönem, 1 Temmuz – 31 Aralık tarihleri arası ikinci altı aylık dönemi olacak. İlk taksitin başladığı ay hangi altı aylık dönemde ise aylık taksitler, o dönemin sonuna kadar sabit kalacak.

Buna göre, bütün projelerde aylık taksitler vade süresince sözleşme imzalanma tarihine bakılmaksızın her yılın Ocak ve Temmuz ayları öncesinde yapılmış olan ödemelerin borç bakiyesinden düşülmesi ile bir önceki altı aylık döneme ait belirtilen artış oranı Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda yılda iki kez artırılarak bulunur ve alıcı tarafından ödenecek.

Yeniden belirlenen aylık taksit ve borç bakiyesi İdare tarafından alıcıya bildirilecek. İlk ve son taksitin başladığı ayın altı aylık dönemin başlangıcına veya bitimine yakın olması, uygulanacak altı aylık artış oranını değiştirmeyecek.

MÜZAYEDE KAZANILIRSA NE OLUR?

Verilen teklifler, İdarenin onayına sunulmak üzere en geç 3 iş günü içerisinde Emlak Yönetim tarafından İdareye teslim edilecek. Bu aşamada teklif bedelinin %2+KDV’si olan komisyon bedeli de Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.’ nin Halk Bankası Halkalı Şubesi IBAN (TR40 0001 2009 8780 0010 83 2607 98) no.lu TL hesabına yatırılacak.

İhale, İdarenin onayı ile kesinleşecek. İhalenin kesinleşmesini takiben, 1. teklif sahibine satış sözleşmesi imzalaması için 5 iş günü süre verilecek. En yüksek teklif sahiplerine mücbir sebepler dışında süre uzatımı verilmeyecek.

Mücbir sebepler, doğal afetler, kanuni grev, genel salgın hastalık, kısmi veya genel seferberlik ilanı, gerektiğinde İdare tarafından belirlenecek benzeri diğer hallerden ibaret olacak. 2. teklif sahipleri isteği doğrultusunda katılım teminatını iade alabilecek.

İdare, 2886 sayılı 88 yasaya tabi olmadığından, ihaleyi, teklif verene yapıp yapmamakta serbest olacak. İdarenin tekliflerin toplanmasının ardından satıştan vazgeçmesi halinde, katılım teminatları ve yatırılan teminat tutarları kendilerine iade edilecek.

Teklif verenlerin, katılım teminatlarının kendilerine iade edilmesine kadar geçecek süreye ait İdare / Emlak Yönetim’den faiz, tazminat, vb. herhangi bir talep hakkı bulunmayacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ