TEKNOFEST’te 4 ödül kazanan ETÜ teknoloji sahnesinde parladı

TEKNOFEST’te 4 ödül kazanan ETÜ teknoloji sahnesinde parladı

Genel 10.10.2024 09:27:32 0
TEKNOFEST’te 4 ödül kazanan ETÜ teknoloji sahnesinde parladı
Tarih: 10.10.2024 09:27 Güncelleme: 10.10.2024 09:27
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Takımları dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024’ten 4 ödülle döndü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’te ETÜ Teknoloji Takımları 4 farklı alanda derece elde ederek Erzurum’a döndü.
Ali Buğrahan Budak, Seda Nur Yazıcı, Mücahit Öztürk ve Ekin Kaya’dan oluşan The Lang Wizards takımı, Türkçe Doğal Dil İşleme kategorisinde Türkiye 3.’sü olarak yapay zekâ alanındaki yetkinliklerini sergiledi ve büyük bir alkış topladı. Meryem Yazıcı, Kübra Keskin ve İlayda Ayvaz’dan oluşan ETÜ Algronomists takımı ise Tarım Teknolojileri kategorisinde Türkiye 2.’liği elde ederek sektöre yenilikçi bir soluk getirdi. İletişim teknolojileri kategorisinde mücadele eden Bilge Erdem Altuntaş, Melih Yiğit Can Çelik, Damla Taşbaş ve Ömer Aksu’nun yer aldığı ULAK FIE takımı, Kablosuz Haberleşme kategorisinde Türkiye 2.’si olarak fark oluşturdu. Uluslararası arenada yarışan Fatma Nur Akciğer, İsrafil Alan, Hasan Burakhan Barlak, Cevat Can Aygüler, Ömer Fatih Topal ve Bade Nur Karaağaç’ın dahil olduğu DİHA takımı ise Uluslararası İnsansız Hava Araçları kategorisinde Performans Ödülü kazanarak adını zirveye yazdırmayı başardı.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ETÜ TEKNOFEST’te ilk kez derece elde ettiğini belirterek: “Teknoloji takımlarımız yıllardır TEKNOFEST yarışmaları için hazırlanıyor. Bu yıl büyük bir başarıya imza atarak 4 ödül kazandılar. Finale katılmaya hak kazanan takımımızın her biri çok kıymetli fikirler ve projeler sundu. Bu süreçte öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde çok sıkı çalıştı. Zaman zaman bizler de öğrencilerimizin kat ettiği mesafeyi görmek ve onlara moral vermek amacıyla kendileriyle bir araya geldik. Bugün de 4 ödül kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu sayı giderek artacak ve ETÜ birçok alanda zirvenin ortaklarından biri olacak. Öte yandan stantlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Binlerce teknoloji meraklısını stantlarımız da ağırladık. Ayrıca bu prestijli etkinliğin baş mimarlarından TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit’de stantlarımızı ziyaret ederek takımlarımızın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu özel etkinlikte ülkemizin genç beyinlerinin neler yapabileceğini görmek geleceğimizin emin ellerde olduğunun en büyük göstergelerinden biridir. Bu vesileyle bir kez daha takımlarımızı gönülden tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ