TEB Başkanı Üney: “Bölgede 28 sahra eczanemiz ile hizmet verdik”

TEB Başkanı Üney: “Bölgede 28 sahra eczanemiz ile hizmet verdik”

Sağlık 22.02.2023 13:36:25 0
TEB Başkanı Üney: “Bölgede 28 sahra eczanemiz ile hizmet verdik”
Tarih: 22.02.2023 13:36 Güncelleme: 22.02.2023 13:36
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki faaliyetlerine ilişkin konuşan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, “Bölgede 28 adet sahra eczanemiz ile hizmet verdik” dedi.
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Arman Üney, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonraki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. TEB binasında açıklamalarda bulunan Üney, afet bölgesinde faaliyet gösteren eczanelerinin de etkilendiğini ifade etti. Bölgede 28 adet sahra eczanesi ile hizmet verdiklerini ve 7 gün 24 saat kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti sunduklarını dile getirdi.
Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından bölgede ilaç ihtiyacı da doğmuştu. İlaçların temini için bölgede sahra eczaneleri kurulurken, gönüllü eczacılar da bölgeye adeta akın etti. Türk Eczacıları Birliği ise bölgede son durumu gerçekleştirdiği basın açıklaması ile aktardı. Bölgede faaliyet gösteren eczanelerinin de etkilendiğini dile getiren Üney, Türkiye’deki tüm Bölge Eczacı Odaları ve 46 bini aşkın meslektaşları ile birlikte seferber olduklarını söyledi. Bölgede 28 adet sahra eczanesi ile hizmet verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini, ayrıca gönüllülük esasıyla bölgede 7 gün 24 saat kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti sunduklarını aktardı.
Üney, bölgelerdeki ilaç ve tıbbi malzemelerin tedarikinin en hızlı şekilde sağlanması için oluşturdukları dijital bir sistem aracılığıyla “Afet Yardım Kampanyası” başlattıklarını da dile getirdi. Türk Eczacıları Birliği Gezici Tır Eczanesinin depremin ilk günü itibariyle vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandığını ifade eden Üney, gezici karavan eczanesi ile insülin, şeker ölçüm kitleri gibi malzemelerin bölgeye gönderildiğini söylerken; kadın hijyen malzemeleri, ıslak mendil, hasta alt bezi, bebek bezi gibi destek malzemeleri de afetzedelere ulaştırdıklarını belirtti.

“Bölgede 28 adet sahra eczanemiz ile hizmet verdik”
Bölgedeki ihtiyaçları gözeterek sahra eczanelerinin konum bilgilerini sürekli kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Üney, “Bölgede 28 adet sahra eczanemiz ile hizmet verdik ve vermeye de devam ediyoruz. İlk günden bu yana Bölge Eczacı Odalarımız ile birlikte koordine ettiğimiz gönüllü meslektaşlarımız, sahra eczanelerimizde gönüllülük esasıyla tam gün esasıyla canla başla hizmet sunuyor” diye konuştu.

“Bölgede 7 gün 24 saat kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti sunuyoruz”
Vatandaşların hiçbir ücret ödemeden tıbbi malzemelere erişimini sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Üney, “Türk Eczacıları Birliğinin koordinasyonunda, Bölge Eczacı Odalarımız ile birlikte ilk günden bu yana sahada görev alan gönüllü meslektaşlarımız en etkin ve sürdürülebilir şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar. Biz eczacılar, depremin yaşandığı ilk günden bu yana gönüllülük esasıyla bölgede 7 gün 24 saat kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti sunuyor, vatandaşlarımızın hiçbir ücret ödemeden ilaca ve tıbbi malzemeye erişimini sağlamak için fedakarca çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.
Vatandaşlara kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti vermenin birinci öncelikleri olduğuna dikkati çeken Üney, “Afet bölgesinde faaliyet gösteren eczanelerimiz depremden etkilendi. Bu bölgelerdeki ilaç eczacılık hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için depremden etkilenen eczanelerimizin bir an önce faaliyete geçmeleri; vatandaşlarımıza kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti vermeye başlamaları birinci önceliğimizdir” açıklamasında bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ